Το πρωί της Παρασκευής 25/1, τροποποιήθηκε το ανακοινωμένο πρόγραμμα περιοδειών των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Τράπεζες της πόλης της Κέρκυρας καθώς πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο λόγω των εξαιρετικά οξυμένων προβλημάτων με τη θέρμανση του κτιρίου.
Όπως αναφέρει η ΛΑΣΥ
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γιώργος Κουλούρης υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισαν την ανάγκη για άμεση επίλυση του προβλήματος με διεκδίκηση από τη μεριά των εκπαιδευτικών και των γονιών. Δήλωσαν ότι θα είναι στο πλευρό του Συλλόγου Διδασκόντων σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση αποφασίσουν κι ότι από τη μεριά τους θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου. Επεσήμαναν παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες του Δήμου σχετικά και με την κατάσταση του κτιρίου και τη συντήρησή του, αλλά και με την απαράδεκτη καθυστέρηση σχετικά με τη μετεγκατάστασή του. Τα προβλήματα προέρχονται από τη συνεχή υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών με τις περικοπές που γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας. Η ευθύνη δεν μπορεί να πέφτει στους καθηγητές και το διευθυντή του κάθε σχολείου καθώς η συντήρηση των κτιρίων είναι αποκλειστική ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης και του Υπουργείου.
Στη συνέχεια οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα Διοικητικά Συμβούλια των αντίστοιχων επιχειρησιακών σωματείων που υπάρχουν στην Κέρκυρα. Η συζήτηση εστίασε στην κατάσταση στον κλάδο του Τουρισμού που θεωρείται η ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή που τα κέρδη και οι αφίξεις αυξάνονται για τους μονοπωλιακούς ομίλους, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας. Επίσης, πολλά από τα ξενοδοχεία χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών, δώρα και επιδόματα στους εργαζόμενους. Το παράδειγμα του Τουρισμού είναι χαρακτηριστικό για το ότι η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν είναι για όλους.
Το απόγευμα της Παρασκευής μίλησαν σε σύσκεψη στη Λευκίμμη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την οργάνωση της δουλειάς. Στη συζήτηση επισημάνθηκε το ζήτημα των απορριμμάτων και της καταστολής στην περιοχή. Αναπτύχθηκαν εκτενώς οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση των σκουπιδιών που έχουν διατυπωθεί εδώ και χρόνια απ’ όταν άρχισε να διαφαίνεται το πρόβλημα.
Το Σάββατο 26/1 το πρωί, έγινε επίσκεψη στους χώρους του αεροδρομίου και στο εργοτάξιο, όπου εργάζονται δεκάδες οικοδόμοι. Συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής η ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, υποδομών και γης με στόχο τη γιγάντωση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Η Fraport εκμεταλλεύεται 14 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα επιχειρούν να φανούν ως ευεργέτες επειδή ανακαινίζουν τους χώρους του αεροδρομίου. Είναι ξεκάθαρο ότι τα κέρδη που αποκομίζει η Fraport, και μάλιστα με κρατικές εγγυήσεις, είναι τεράστια και από αυτά μόνο μερικά ψίχουλα δίνονται, όχι για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών για φθηνές μεταφορές αλλά για ακόμη περισσότερα κέρδη.