Διαβάστε τι δήλωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.
Αναλυτικά:
Στην Κέρκυρα, στις 25 Μαρτίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Αλεξάνδρα Μπαλού παρακολούθησε την παρέλαση ανάμεσα στον κόσμο, μαζί με τον Κερκυραϊκό λαό. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, η κ. Μπαλού δήλωσε τα εξής:
Η σημερινή επέτειος αποτελεί σημείο ιστορικής μνήμης, αλλά και διδαγμάτων. Η 25η Μαρτίου συμβολίζει τη δύναμη του αποφασισμένου και οργανωμένου Λαού, που μπροστά του κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος. Συγχρόνως, επιβεβαιώνει τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Μεγάλες Δυνάμεις, που στη σύγχρονη εποχή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ήταν τέτοιες μέρες πριν από 20 χρόνια, που οι σύγχρονες «Ιερές Συμμαχίες» βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία επιβεβαιώνοντας, ότι βασικός στόχος της ύπαρξής τους είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους οικονομικών συμφερόντων και όχι η ευημερία των λαών. Στο πλαίσιο των δικών τους ανταγωνισμών γίνονται οι πόλεμοι και σύρονται οι άνθρωποι στα πεδία των μαχών. Η σημερινή μέρα συμβολίζει για μας την πραγματική δύναμη του Λαού μας, να είναι αυτός ο ίδιος πρωταγωνιστής και υπερασπιστής της πατρίδας του. Τη δύναμη του Λαού μας και όλων των Λαών, να μην αφήνουν κανέναν να εκμεταλλεύεται την αγάπη τους για την πατρίδα, την ελευθερία και την ειρήνη. Να μην αφήνουν κανέναν να τους καθιστά θύματα σε πολεμικές μηχανές που εξυπηρετούν διεθνείς ανταγωνισμούς.
Κατά τη διάρκεια της φετινής παρέλασης, η εξέδρα των επισήμων έγινε και πάλι χώρος προβολής εκλεγμένων και υποψηφίων. Βρέθηκαν εκεί Δήμαρχοι σημερινοί και χθεσινοί, Περιφερειάρχες και υποψήφιοι, τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του Σύριζα αλλά και άλλων δυνάμεων. Όλοι χειροκρότησαν τους μαθητές που παρέλασαν, αλλά ήταν οι ίδιοι που δεν έχουν φροντίσει από τις θέσεις ευθύνης που έχουν βρεθεί, να προσφέρουν στα παιδιά σχολεία αντίστοιχα των αναγκών τους. Μοιάζει υποκριτικό από μέρους τους να χειροκροτούν τα παιδιά που είναι με ειδικές ανάγκες, την ίδια ώρα που έχουν εγκαταλείψει την ειδική αγωγή και τα ειδικά σχολεία.
Το ζήτημα της σχολικής στέγης συνολικά, αλλά και ειδικότερα της ειδικής εκπαίδευσης, απασχολεί όλα τα ιόνια νησιά. Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, το αντιλαμβανόμαστε ως θεμελιώδες κοινωνικό θέμα και το αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία. Βλέπουμε, ότι συνήθως δεν φωτίζεται ή φωτίζεται με τρόπο που περιορίζει το βλέμμα της κοινωνίας σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ιδιωτικών φορέων ή γονέων, δίχως να αναδεικνύει τις βασικές ευθύνες της πολιτείας γύρω από την αντιμετώπιση των αναγκών της ειδικής εκπαίδευσης. Αυτή η στάση καταδεικνύει, ότι το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν αποτελεί προτεραιότητα όλων αυτών, που επιλέγουν να ανεβαίνουν στις εξέδρες των επισήμων. Η υπόχρηματοδότηση για την Παιδεία συνολικά δείχνει σε όλους μας, ότι τα ζητήματα που αγγίζουν άμεσα τις ζωές μας, η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια δεν αποτελούν προτεραιότητες των κυβερνήσεων.
Εμείς προτείνουμε στους Επτανήσιους, στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, να κρίνουν με βάση αυτό το κριτήριο :
Πώς ιεραρχούν οι υποψήφιοι τις ανάγκες των ανθρώπων.
Πώς ιεραρχούν τις λαϊκές ανάγκες, τις δικές μας ανάγκες.
Πώς ιεραρχούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, που χρειάζεται λειτουργικό σχολείο για το παιδί της, που χρειάζεται νοσοκομείο στελεχωμένο και εξοπλισμένο, που χρειάζεται Πρόνοια για τα ευάλωτα μέλη της. Κατά τη γνώμη μας, όλοι κρινόμαστε από τη συνέπεια λόγων και έργων.
Δεν χρειαζόμαστε υποψήφιους που έχουν μια λέξη συμπόνιας ή συμπάθειας, αλλά στην πράξη όλοι μαζί έχουν ψηφίσει ή υποστηρίξει τις κυβερνήσεις που περνάνε μέτρα καθηλωτικά για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των ανθρώπων. Δεν χρειαζόμαστε υποψηφίους, που έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή όλων των ανατροπών κάθε κεκτημένου του κόσμου της εργασίας, όπως το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία κτλ., καταδικάζοντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε στερήσεις, σε αγωνίες και σε ανυπέρβλητες καθημερινές δυσκολίες. Δεν κρινόμαστε από το χειροκρότημα, δεν κρινόμαστε από το φαίνεσθαι, ούτε από τα μεγάλα λόγια. Γι’ αυτό στη φετινή παρέλαση εμείς επιλέξαμε να σταθούμε μακριά από την εξέδρα των επισήμων. Για ’μας επίσημοί είναι οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι συγγενείς που καμαρώνουν τα παιδιά τους όταν παρελαύνουν. Εμείς είμαστε οι ίδιοι κομμάτι αυτών των ανθρώπων, δεν είμαστε κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε, ότι οι επίσημοι ήταν κάτω από την εξέδρα κι όχι πάνω σ’ αυτήν.
Αυτοί, που βγήκαν σήμερα να τιμήσουν και να καμαρώσουν τα παιδιά, ήταν οι πραγματικοί επίσημοι, ήταν ο Λαός αυτού του τόπου και δίπλα σ’ αυτούς, τους πραγματικούς επισήμους, σταθήκαμε εμείς.