Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων του Νοσοκομείου, που αναφέρεται, όπως λέει, στην “αιμορραγία των αποχωρήσεων ικανότατου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και για το 2019”.
Το κείμενο
Εξάλλου, καλά κρατεί η αιμορραγία των αποχωρήσεων ικανότατου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και για το 2019 !!!
Τα διαχρονικά προβλήματα στο μοναδικό νοσοκομείο της Κέρκυρας των Παξών και των Διαπόντιων νησιών, της πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς επίσης των ΚΥ και του ΕΚΑΒ, παραμένουν άλυτα και επιδεινώνονται!!
Χωρίς προηγούμενο είναι η ταλαιπωρία και η διαρκώς εντεινόμενη οικονομική αφαίμαξη των ασθενών και των οικογενειών τους, οι οποίοι προκειμένου να γίνουν καλά, να θεραπευτούν, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στα όμορα νοσοκομεία της Κέρκυρας.
Με λίγα λόγια, το ΕΣΥ στην Κέρκυρα, πάει από το κακό στο χειρότερο!!!
Το έτος που διανύσαμε (2018) αναγκάστηκαν να παραιτηθούν τρεις : αξιόλογοι -εξειδικευμένοι μόνιμοι ιατροί (Παθολόγοι) του νοσοκομείου μας, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από την υπερ-εφημέρευση και την υπερ-εντατικοποίηση της εργασίας, δεδομένων βέβαια των «εντέλεσθε» της διοίκησης.
Στην διαρκή λειτουργική κατρακύλα του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, με την εκπνοή του 2018, στη λίστα των αποχωρήσεων προστέθηκαν ακόμη ενός εξειδικευμένου του ιατρικού κλάδου από το τμήμα των χημειοθεραπειών ως απόρροια της λήξης συμβάσης Επικουρικού προσωπικού ,και σε συνέχεια βέβαια η συνταξιοδότηση του Δ/ντη της Παθολογικής κλινικής. Ο απολογισμός είναι μία ογκολόγος – Παθολόγος και ένας ακόμη Δ/ντης λιγότεροι στο τμήμα χημειοθεραπείων και Παθολογική κλινική . Ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται αυτές οι απώλειες, ειδικά για ένα τμήμα όπως αυτό όπου οι ασθενείς αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης με τους ιατρούς!
Από την άλλη, οι διοικούντες ελαφρά τη καρδία ανακοινώνουν πληθώρα προσλήψεων ιατρών και λοιπού προσωπικού, κομπάζουν στα Δελτία Τύπου και στα τοπικά ΜΜΕ για το επιτυχημένο έργο τους, έστω και αν η καθημερινότητα που βιώνουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι τους διαψεύδει με τον πιο δραματικό τρόπο.
Παρά τους κομπασμούς, 4 χρόνια μετά, η διοίκηση του Γ.Ν.Κ., εξ ονόματος της Κυβέρνησης, έχει να παρουσιάσει τα ακόλουθα «κατορθώματα» στον χώρο της υγείας στην Κέρκυρα, :
Κατάργηση της Β’ Παθολογική κλινικής ,ειδικότητες Αγγειουχειρουργικής – Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης – Ιατρικής εργασίας – Αλλεργιολογίας , οι αυτόνομες Υποδιευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού τις καταργήσατε & τις συγχωνεύσατε , καθώς επίσης και αρκετών οργανικών θέσεων ( 72 ) του οργανογράμματος 2006 του Νοσοκομείου. Πλέον, η κλινική και τα Επείγοντα του Παθολογικού τμήματος τους τελευταίους μήνες λειτουργούν μόνο με 4 Παθολόγους για καθημερινή εφημέρευση, όλο το χρόνο. Βέβαια, εξαιτίας του ανεπαρκούς αριθμού Παθολόγων, η διοίκηση του Γ.Ν.Κ. με την γνωστή πλέον τακτική του «Εντέλεσθε», μεταφέρει προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων από όπου μπορεί, όπως τα Κέντρα Υγείας και το πρώην ΙΚΑ, ώστε να καλυφθούν μερικώς οι ανάγκες στα Επείγοντα περιστατικά του Παθολογικού .
Ένας μεγάλος αριθμός εξειδικευμένου μόνιμου ιατρικού προσωπικού οδηγήθηκε σε αναγκαστικές παραιτήσεις, μέσω της διαρκούς απαξίωσης του καθημερινού τους έργου, της αυταρχικής και αντιδεοντολογικής διοίκησης, της συνεχούς εντατικοποίησης της εργασίας και τελικά των πολλών ΕΔΕ.
Μετά από ένα έτος από την συνταξιοδότηση του Δ/ντη της Πνευμονολογικής κλινικής η θέση δεν έχει προκυρηχθεί ; και δεν έχει καλυφθεί ακόμη. Πρέπει να σημειωθεί δε ότι η συγκεκριμένη κλινική ήταν η μοναδική, σε όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας, που έδινε ειδικότητα και αυτό ήταν επιστημονική κατάκτηση του Νοσοκομείου μας .
Η Νευρολογική κλινική επί 4 τουλάχιστον έτη υπολειτουργεί μόνο μ’ έναν Επικουρικό ιατρό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς οι οποίοι τις ημέρες που δεν εφημερεύει η ιατρός αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτη ιατρό.
Με τη λήξη της σύμβασης της μιας επικουρικής Παθολόγου – Ογκολόγου, το επόμενο χρονικό διάστημα στη λίστα προβλημάτων εφημέρευσης θ’ αρχίζει να μπαίνει και το τμήμα των χημειοθεραπειών .
Πρέπει να τονιστεί δε ότι τρεις Επικουρικοί ιατροί ακόμη δεν έχουν πάρει τα χρήματα τους από τις εφημερίες που έκαναν μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2018. Ομοίως, το προσωπικό των εργαστηρίων ακόμη περιμένει να πληρωθεί για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο – Σεπτέμβριο, …αναμένοντας την υπογραφή του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Δυστυχώς, η πολιτική της κυβέρνησης αποδείχθηκε ανίκανη να μονιμοποιήσει το επικουρικό ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ για τους ημέτερους συμβούλους κ.α., ως εκ θαύματος βρίσκονται τα αναγκαία κονδύλια για να διορίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.
Την ίδια ώρα που το τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύει με εντέλλεσθε σε ορθοπεδικούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, ιατρούς από τα κέντρα υγείας και το πρώην ΙΚΑ, η διοίκηση αναλίσκεται σε κομπασμούς για την τοποθέτηση μια πόρτας και μιας τηλεόρασης στον χώρο υποδοχής! Εύγε….
Από την άλλη όμως, οι δύο αξονικοί τομογράφοι που διαρκώς ανακοινώνονται ότι θα προμηθευτούν μέσω του ΕΣΠΑ ακόμη αποτελούν όνειρο απατηλό. Μέχρι τότε, οι ανάγκες των ασθενών καλύπτονται με τον παλαιό αξονικό τομογράφο, ο οποίος όμως μια μέρα λειτουργεί και τρεις χαλάει, όπως συνέβη και τις ημέρες των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Μάλιστα πρόσφατα για την επισκευή του εγκρίθηκε ποσό 50.000 ευρώ έγινε μόνο μία εξέταση και αμέσως μετά ξαναχάλασε και φυσικά μέχρι και σήμερα δεν λειτουργεί !!!! Αλήθεια για μια επισκευή περισεύει αυτό το ποσό των χρημάτων από τον προυπολογισμό ; και πόσα έχουν δοθεί όλο αυτό το διάστημα ;
Νοσηλευτική Υπηρεσία
Σε ότι αφορά στο Νοσηλευτικό προσωπικό, μόνον το 40% των οργανικών θέσεων έχει καλυφθεί, με αποτέλεσμα το προσωπικό εύλογα να εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν μια νοσηλεύτρια καλείται να εξυπηρετεί 30 – 40 ασθενείς καθημερινά , μία βοηθός θαλάμου όλες τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου απογεύματα και Σαββατοκύριακα ; Η μεταφορά νοσηλευτικού προσωπικού μεταξύ κλινικών και τμημάτων είναι διαρκής και ως φαίνεται μονόδρομος προκειμένου να καταρτιστούν τα εβδομαδιαία προγράμματα και έτσι να λειτουργήσουν υποτυπωδώς οι κλινικές ή για να ληφθούν κάποια από τα ρεπό και τις άδειες που οφείλονται στους εργαζόμενους. Πρέπει να ληφθεί υπόψη δε πως η πλειοψηφία του υπηρετούντος νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια εργασίας, προσδοκώντας κάποια στιγμή να λάβουν τις προβλεπόμενες από το νόμο χιλιάδες κανονικές άδειες προηγούμενων ετών, αλλά και δεδουλευμένα ρεπό που τους οφείλονται όπου στο σύνολο τους ξεπερνούν τις 10.000 εργάσιμες ημέρες .
Όμως, κατά την τελευταία 4ετία έχουν μετακινηθεί και αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες και σε άλλα νοσοκομεία περισσότεροι από 25 εργαζόμενοι, κυρίως του νοσηλευτικού κλάδου, επιδεινώνοντας περαιτέρω το ήδη τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού , με σύμφωνη άποψη όλων των μελών του ΔΣ .
Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι καθημερινά επιμένουν να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και να εξυπηρετούν τους ασθενείς – χρήστες υγείας, παρά την ψυχική και σωματική εξάντληση που επιφέρει η υπερεντατικοποίηση της εργασίας και ο αλλοπρόσαλλος αυταρχισμός της διοίκησης.
Τεχνική Υπηρεσία
Βέβαια, η έλλειψη προσωπικού αφορά και άλλους κλάδους, όπως τον διοικητικό τομέα, ακόμη περισσότερο όμως το τμήμα της τεχνικής υπηρεσίας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η νευραλγικής σημασίας τεχνική υπηρεσία υπολειτουργεί, καθώς διαθέτει 9 εργαζόμενους συνολικά, μα ένα υπάλληλο ανά βάρδια και ο οποίος καλείται να κάνει τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον ξυλουργό και τον τεχνικό ασφαλείας όχι μόνον στο νοσοκομείο και τον ψυχιατρικό τομέα, αλλά και στις δομές του πρώην ψυχιατρείου που φυσικά είναι διάσπαρτες σε όλο το νησί. Είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατό ένας υπάλληλος να μπορεί ανά πάσα στιγμή να επέμβει άμεσα για την επίλυση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος, στα τμήματα και τις κλινικές. Και πάλι, η «εμπνευσμένη διοίκηση» μεθόδευσε την κατάργηση της αυτόνομης Τεχνικής Υπηρεσίας και την υπαγωγή της ως Υποδιεύθυνση στη Διοικητική Υπηρεσία, καταργώντας και μερικές οργανικές θέσεις. Δυστυχώς όμως, το θαύμα δεν έγινε και η νέα Υποδίευθυνση παραμένει επικίνδυνα υποστελεχωμένη, χωρίς Τεχνικό Ασφάλεια στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.
Το αποτέλεσμα αναμενόμενο!
Εικόνες εγκατάλειψης με εμφανείς τις φθορές στις κτηριακές υποδομές και τον εξοπλισμό του ΝΕΟΥ Νοσοκομείου, πλείστα λειτουργικά προβλήματα σε ξενώνες και δομές, κυρίως τις απογευματινές ή νυχτερινές βάρδιες και χτυποκάρδια στον εκάστοτε τεχνικό βάρδιας μήπως εμφανιστεί τεχνικό πρόβλημα σε κάποια από τις λοιπές δομές του ΕΣΥ και έτσι αναγκαστεί να αφήσει το Νοσοκομείο χωρίς κάλυψη.
Το τμήμα των πλυντηρίων όπου τα ελάχιστα άτομα (5 ) εργάζονται προσπαθούν κάτω από αντίξοοες συνθήκες καταβάλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες .Τα κυρίως μηχανήματα να είναι συνεχώς χαλαμένα με έναν μεγάλο όγκο ρουχισμό από όλα τα τμήματα και κλινικές του ιδρύματος να πλύνουν και να σιδερώνουν . Εδώ δεν υπάρχει το απαιτούμενο ποσό για να επισκευαστούν όλα τα μηχανήματα ώστε να μην παρακαλάνε οι εργαζόμενοι ;
ΕΚΑΒ – Άλλη μια πληγή!!!
Το τμήμα Κέρκυρας του ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο, ενώ ο αριθμός ασθενοφόρων είναι σαφώς ανεπαρκής, με μεγάλο βαθμό παλαιότητας. Αναπόφευκτες οι περιπτώσεις μη έγκαιρης κάλυψης περιστατικών όταν μόνον δυο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια καλούνται να καλύψουν όλο το νησί. Ιστορικά αποδεικνύεται πως η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας σε παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων έχει επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην μη ορθή εκπλήρωση του ζωτικής σημασίας ρόλου του. Ακόμη και η ερασιτεχνικής προσέγγισης επιλογή να μεταφερθεί και το τηλεφωνικό κέντρο στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων και έτσι να «βγεί» και τρίτο ασθενοφόρο στην μια βάρδια απεδείχθη αποτυχία!
Πρωτοβάθμια υγεία
Και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα βρίσκονται στο ναδήρ.
Σαφώς υποστελεχωμένη με ανύπαρκτους δικούς της προϋπολογισμούς και ελάχιστο προσωπικό όπου καλείται να συνδράμει με εφημερίες στη λειτουργία των ΤΕΠ του νοσοκομείου, βεβαίως με το «εντέλλεσθε» της διοίκησης .
Πετσοκομμένος Προϋπολογισμός
Ο ελλιπής προϋπολογισμός του Νοσοκομείου ευθύνεται για τις ελλείψεις σε απαραίτητα φάρμακα και χρηστικά υλικά, ανεπάρκεια στην συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών, ενώ σαφώς επηρεάζεται ακόμη και το πρόγραμμα και η ποιότητα σίτισης των ασθενών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Δύο Μέτρα και Δύο Σταθμά
Ενώ εμείς ζούμε αυτή τη ζοφερή κατάσταση άλλα όμορα νοσοκομεία, ακόμη και με μικρότερο αριθμό κλινών και προσωπικού, είναι επαρκώς στελεχωμένα, ενώ έχουν την πολυτέλεια να δημιουργούν νέες δομές και υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νοσοκομείου Φιλιατών, το οποίο έστω και αν γειτνιάζει με τουλάχιστον δύο μεγάλα Νοσοκομεία, αυτά του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων και του Χατζηκώστα, δύναται να αναπτύσσει σύγχρονο γαστρεντερολογικό τμήμα παρέχοντας στους ασθενείς του ακόμη και εξειδικευμένη ενδοσκοπική εξέταση (Κάψουλα) για καλύτερο διαγνωστικό αποτέλεσμα.
Όταν στην Κέρκυρα ανακοινώνονται συνεχώς καινούριοι αξονικοί τομογράφοι που ποτέ δεν φτάνουν στο Γ.Ν. Κέρκυρας, η διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών προχωράει στην αγορά δύο υπερήχων και αξονικού τομογράφου 16 τομών μέσω προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ εξασφαλίζει και έγκριση για αγορά μαγνητικού τομογράφου. Η στελέχωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι περίπου στο 98 %, ενώ έχουν επιτύχει αύξηση κλινών από 90 σε 120!
Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα «γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;»!
Γίνονται άλλου τύπου διακρίσεις μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή η διοίκηση του δικού μας Νοσοκομείο δεν είναι το ίδιο ικανή με εκείνη του Νοσοκομείου Φιλιατών;
Βάσει όλων των παραπάνω, απαιτούμε:
Την αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια οι δομές του ΕΣΥ στην Κέρκυρα συνολικά και ειδικότερα του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος μας .
Μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, καθώς επίσης και όσων πρόσφατα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους.
Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να λειτουργούν και να εφημερεύουν με ασφάλεια όλα τα τμήματα και οι κλινικές .
Προσλήψεις προσωπικού ΕΚΑΒ και επιστροφή στην αποτελεσματική λειτουργία ξεχωριστού τομέα ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα.
Προσλήψεις προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Υγεία και αύξησης χρηματοδότησης της
Δημιουργία ΥΠΕ Ιονίων Νήσων, όπως υπήρχε έως το 2006, με δικό της προϋπολογισμό .
Να μπει τέλος στις αυταρχικές λογικές της διοίκησης μέσω των συνεχών «εντέλλεσθε», των αβάσιμων ΕΔΕ, των μεθόδων εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, της ανατροπής του αρνητικού κλίματος εργασίας που έχει διαμορφωθεί και παραπέμπει σε άλλες εποχές και οι οποίες προφανώς δεν συνάδουν με τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές μιας αριστερής και δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Μιας διακυβέρνησης- Διοίκησης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας που αρέσκεται να «στρουθοκαμηλίζει» και με περισσό κυνισμό και πρόδηλα ψέματα καταβάλλει μάταιες προσπάθειες για να παρουσιάσει μια επίπλαστη πραγματικότητα η οποία όμως διαψεύδεται από τα καθημερινά γεγονότα.
Μιας Διοίκησης που:
Αδυνατεί να φέρει θετικά αποτελέσματα
Που δεν γνωρίζει πώς να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία
Που αποτυγχάνει να επιλύσει τα χρόνια και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα
Που απέχει από κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών αναβάθμισης των υπηρεσιών και της δημιουργίας προοπτικών ανάπτυξης
Που δυναμιτίζει το εργασιακό περιβάλλον αντί να συμβάλει στην βελτίωση του.
Που με περισσή αυταρέσκεια προσπαθεί να δημιουργεί μια επίπλαστη πραγματικότητα, επιδιώκοντας να επιτύχει ευνοϊκή αξιολόγηση
Που μάταια επιδιώκει να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή, στοχοποιώντας κυρίως τα συνδικαλιστικά όργανα.
Μια Διοίκησης που μάταια αγωνίζεται να κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες της Κέρκυρας, όταν η διάλυση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους, των δομών και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας βρίσκονται σε εξέλιξη, με τα παραδείγματα σαφούς υποχώρησης της παροχής των υπηρεσιών δωρεάν δημόσιας υγείας να αποτελούν πλέον μια καθημερινή συνήθεια.
Μιας Διοίκησης που στηρίχθηκε στους προ 5 ετίας κόλακες της, δήθεν επαναστάτες συνδικαλιστές, οι οποίοι όμως όπως ξαφνικά είχαν εμφανιστεί κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα, μη εξαιρώντας ακόμη και τους συνάδελφους τους εργαζόμενους, έτσι ξαφνικά εξαφανίστηκαν και από το προσκήνιο, σιωπώντας. Προφανώς πέτυχαν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς που απλόχερα τους πρόσφεραν οι πολιτικοί τους προστάτες.
Προφανώς δεν ελπίζουμε σε μάγους και δη μαθητευόμενους…
Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που λειτουργούν με φιλότιμο και επαγγελματικό ζήλο, που πρώτα βάζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις καρέκλες…
Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που δεν εκφοβίζονται, καθώς έχουν μάθει να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων τους, για τα δικαιώματα των ασθενών, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά μας.
Όλοι εμείς λοιπόν, πεισματικά επιμένουμε να αγωνιζόμαστε, πεισματικά συνεχίζουμε να διεκδικούμε.
Ως παράταξη, καλούμε το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΕΔΗΝ να επισκεφθεί άμεσα την Κέρκυρα και να διαπιστώσει τα πραγματικά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος μας.
Χρέος της παράταξης μας είναι να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση ώστε με υπευθυνότητα και με συνέπεια, όπως άλλωστε το έκανε πάντα, να αναδεικνύει τα προβλήματα, να διεκδικεί και να προτείνει λύσεις προς όφελος της κοινωνίας, ανεξάρτητα του όποιου προσωπικού κόστους.
Χρέος των συναδέλφων, των τοπικών φορέων και των πολιτών είναι να μην εφησυχάζουν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά να διακρίνουν τους πραγματικά υπεύθυνους για τα όσα κακώς κείμενα βιώνουν καθημερινά και τελικά να είναι αρωγοί στις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας, για το κοινό όφελος .
Όλοι εμείς, διαχρονικά αγωνιζόμαστε χωρίς κομματικές παρωπίδες, ανεξάρτητα χρώματος Κυβερνήσεων και Διοικήσεων.
Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας με στόχο την ασφάλεια, την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών και των οικογενειών τους, για να μπορεί κάθε Κερκυραίος πολίτης και επισκέπτης, να απολαμβάνει στον τόπο μας τα όσα παγκοσμίως προσφέρει η σύγχρονη ιατρική.
Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και επαρκείς, αξιοπρεπείς και σύγχρονες παροχές δημόσιας υγείας για όλους τους ασθενείς !!
Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στη «μετανάστευση» των ασθενών μας!!
Δεν είναι μόνον το οικονομικό βάρος ή η ταλαιπωρία που υφίσταται κάθε Κερκυραίος.
Δεν είναι μόνον τα κονδύλια του ΕΚΑΒ που ξοδεύονται καθημερινά ώστε το κάθε κομβόι ασθενοφόρων να ταξιδεύει προς τα Ιωάννινα.
Δεν μπορούν να αποτελούν κατάκτηση τα παραπεμπτικά μεταφοράς τόσο μεγάλου αριθμού ασθενών προς τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ακόμη και για απλά περιστατικά.
Αντίθετα, είναι απόρροια όλων των προαναφερόμενων προβλημάτων και συνάμα απόδειξη αδυναμίας επαρκούς παροχής υπηρεσιών στο ΕΣΥ στην Κέρκυρα, έλλειψης ιατροτεχνολογικών μέσων και προσωπικού.
Και αυτό αλλάζει μόνον με την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κέρκυρας σε όλα τα επίπεδα, καθώς είναι ζήτημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας για την Κέρκυρα και τους πολίτες της!
Είναι ένας στόχος ζωτικής σημασίας που μας θέλει ενωμένους.
Είναι ένας αγώνας μας αφορά ΌΛΟΥΣ!