O απολογισμός της διοργάνωσης από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνικών αλιείας στο Οικομουσείο Πετριτή και Νότιας Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου FISH&CHIPS.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εθνοαρχαιολογικά εργαστήρια παραδοσιακών τεχνικών αλιείας που οργανώθηκαν από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του έργου «Αλιεία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Ταυτότητα και Τοπικές Συμμετέχουσες Κοινωνίες» (Fisheries and Cutlural Heritage, Indentity and Participated Societies», ακρωνύμιο «FISH&CHIPS), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός Οικομουσείου με επίκεντρο τo παράκτιo περιβάλλον και τις αλιευτικές παραδόσεις της Νότιας Κέρκυρας.
Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Πετριτή και στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Στο λιμάνι του Πετριτή ψαράδες της περιοχής παρουσίασαν παλιές παραδοσιακές τεχνικές ψαρέματος από στεριά, καθώς και ψάρεμα με πεζότρατα. Στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων με τη βοήθεια των ψαράδων της Λίμνης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παραδοσιακό διβάρι και να γνωρίσουν τις παραδοσιακές τεχνικές αλιείας στη λίμνη καθώς και την παρασκευή αυγοτάραχου.
Κατά την διάρκεια της πραγματοποίησης των εργαστηρίων υπήρξε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω internet (live streaming).