Η «Νέα Σελίδα» εμφανίζει τον Κερκυραίο πολιτικό ως «αντί-Κυριάκο»! – «Λάδι στη φωτιά» η συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM
Ηχηρές διαφοροποιήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. από τη γραμμή της ηγεσίας και του Κ. Μητσοτάκη: «Εάν η σκληρή γραμμή γίνει κυρίαρχη στη Νέα Δημοκρατία
τότε θα μετατραπεί σε κομματίδιο του 18%», δήλωσε στα Παραπολιτικά FM, ενώ για τη Ν.Δ. είπε: «Είμαστε κεντροδεξιό κόμμα, είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια»!
Δημοσιεύματα σε αθηναϊκή εφημερίδα αλλά και ιστοσελίδες εμφανίζουν το Νίκο Δένδια να έχει προκαλέσει την ενόχληση της ηγεσίας της Ν.Δ. για τη στάση του τόσο στην υπόθεση του «μακεδονικού» όσον αφορά τις προεκτάσεις της για τους προπηλακισμούς βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και απέναντι στη Χρυσή Αυγή με την οξεία τοποθέτησή του στη Βουλή αλλά και στη συνέχεια με δηλώσεις του. «Λάδι στη φωτιά» έριξε η χθεσινή συνέντευξη Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, όπου διαφοροποιήθηκε εμφανώς σε κεντρικές επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Νέα Σελίδα»: Ηγετικό παρών Δένδια
Ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα» εμφανίζει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και πρώην βουλευτή Κέρκυρας ως «εκφραστή της μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thepressroom.gr, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν, ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι του κ. Δένδια, προσπάθησαν να τον εμφανίσουν να δίνει «ηγετικό παρών», προκαλώντας έτσι εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ και μάλιστα σε μια στιγμή, που η κυβέρνηση έχει υποστεί βαριά πολιτική ήττα από τον χειρισμό της υπόθεσης την ονομασίας των Σκοπίων.
Ένα στοιχείο που προκάλεσε την ενόχληση της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν
η διαρροή -όπως εκτιμάται- κύκλων του Νίκου Δένδια στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, για εκδήλωση, που έγινε πριν από 8 μήνες (!) στην οποία ο πρώην υπουργός είχε μιλήσει «για την Κεντροδεξιά του μέλλοντος που πρέπει να γίνει και πάλι «λαϊκό κόμμα και όχι κόμμα ολιγαρχών και λαϊκιστών».
Το «ηγετικό παρών» του κ. Δένδια, κατά τη «Νέα Σελίδα», συνδυάστηκε με τα εύσημα που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτησή του στη Βουλή με αφορμή την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στην συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μια προσπάθεια να φανεί συναινετικός σε αντιδιαστολή και πάλι -όπως εκτιμά η Πειραιώς- με την σκληρή γραμμή Μητσοτάκη, αλλά και στην γραμμή Σαμαρά.
Τι είπε στα «Παραπολιτικά»
Το δημοσίευμα της Κυριακής, ακολούθησε η χθεσινή συνέντευξη του Ν. Δένδια στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1», όπου έκρουσε «καμπανάκι» για τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η αντίληψη μας για την Μακεδονία είναι βαθιά πατριωτική, μια αντίληψη φιλίας προς όλους και με γέφυρες προς τα Βαλκάνια, δεν είναι μια αντίληψη αμυντικής κραυγής ενός ανασφαλούς πολιτικού κόμματος που δε βρίσκει άλλο λόγο ύπαρξης και το ρίχνει στον εθνικισμό. Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να «καρφώσει» φωνές που δεν κατονόμασε, ήταν εμφανές όμως ότι
αναφερόταν σε συμπεριφορές τύπου Άδωνι Γεωργιάδη: «Η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγ-
ματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία.
Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια. Έχουμε ο καθένας τις ιδιαιτερότητες του όμως η κυρίαρχη γραμμή η γραμμή του κόμματος όπως αποτυπώνεται από τον αρχηγό του είναι αυτή η γραμμή που εγώ υπηρετώ. Την άλλη γραμμή αυτήν την οποία δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι είναι κυρίαρχη δεν μπορώ να την υπηρετήσω».
Η «σκληρή γραμμή» θα μας συρρικνώσει τα ποσοστά
Ο κ. Δένδιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν η σκληρή ακροδεξιά γραμμή γίνει κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία θα μετατραπεί σε κομματίδιο, θα συρρικνωθεί και τα ποσοστά της θα μειωθούν στο 18%: «Εάν η σκληρή γραμμή γίνει κυρίαρχη στη Νέα Δημοκρατία τότε θα μετατραπεί σε κομματίδιο του 18%. Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα στην άλλη γραμμή προσωρινά να ισχυροποιηθεί. Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διάφορα αλλά για το μόνο που δεν μπορεί να τον κατηγορήσει είναι πως είναι ακροδεξιός. Αν χάσουμε τον ευρωπαϊκό ανοικτό μας χαρακτήρα την πατήσαμε. Θα κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα που δεν την ονειρεύεται. Θα περιοριστούμε σε ένα κομματίδιο του 18% και θα δούμε που θα πάμε από κει και πέρα».
Λέει όχι σε δημοψήφισμα
Ο κ. Δένδιας πήρε σαφείς αποστάσεις και από φωνές για δημοψήφισμα για το θέμα των Πρεσπών λέγοντας ότι δημοψήφισμα ζητούν όσοι δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό»: «Κατά την άποψή μου δεν προβλέπεται για τέτοια θέματα δημοψήφισμα και καλώς. Βλέπετε που κατάντησε η Αγγλία με το δημοψήφισμα, μια πλούσια χώρα, ευρωπαϊκή χώρα βρίσκεται σε μία περιδίνηση για τρία χρόνια και δεν ξέρει που πατάει και που στέκεται. Για τα δημοψηφίσματα πρέπει να μετράμε τα λόγια μας».