Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό δημοτικό σχολείο της Αχαράβης.
Info
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ώρα: 19:30
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 11:00-13:00 & 18:00-21:30
τηλ.: 6944 77 04 41 • [email protected]
To CV της Ανθούλας Μωραΐτου
Γεννήθηκε στο χωριό Νυμφές Κέρκυρας το 1944.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Παράλληλα με το Γυμνάσιο, φοίτησε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας με δασκάλους τους Κόντη και Ζερβό. Στην Αθήνα, φοίτησε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (ΕΣΚΤ) και στη Σχολή Βακαλό με καθηγητές τους Π. Τέτση και Γ. Βακαλό. Πήρε υποτροφία στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Βιέννης . Εν συνεχεία, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με καθηγητές τον Μόραλη και τον Νικολάου. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Την κέρδισε η ακουαρέλα.
1968: Πανελλήνια Έκθεση Βορείου Ελλάδος με διάκριση «Πεύκα στην Αττική». 1969: Θεσσαλονίκη και Λάρισα: Διάκριση «Ελιές Α» και «Ελιές Β», με βαθμό 84 και 85/100. «Δέντρα στην Κέρκυρα». Αθήνα, Στοά Τέχνης: Διάκριση «Συντριβάνι Βιέννης» και «Βουδαπέστη τη νύχτα». Στο Δήμο Πειραιά, Ναυτική Εβδομάδα: Διάκριση «Βάρκες στο Σαρωνικό». 1970: Πλωτή Διεθνή Έκθεση Καραϊβικής. 1971: Πανελλήνια Έκθεση στο Ζάππειο: Διάκριση ακουαρέλας: «Στον Πλάτωνα Κέρκυρας», «Στις Μπενίτσες Κέρκυρας» και «Πανόραμα Χαλκιδικής».
Διατήρησε ατελιέ στην Αθήνα για αρκετά χρόνια και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί των Αθηνών, που την καθιέρωσαν από τις πιο καλές ακουαρελίστες της Ελλάδας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Ασχολήθηκε με τη διαφημιστική μακέτα, εξώφυλλα βιβλίων κλπ. Ειδικότερα: Σχέδιο μόδας και ζωγραφική στο χέρι μοντέλων ρούχων υψηλής ραπτικής για τον οίκο μόδας «Κ.Μ.» που διατηρούσε με την αδερφή της Κούλα Μωραϊτου (1956-1967, Κέρκυρα και 1967-1987, Αθήνα) με αμέτρητες επιδείξεις (Caravel, Hilton, Grand Bretagne, King George, Eva Palace Hotel κλπ.) με πολλές πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις και σχόλια από τον ελληνικό και ξένο Τύπο. Εργάστηκε για πολλούς ελληνικούς και ξένους οίκους μόδας και μεγάλες βιοτεχνίες ενδύματος.
Τα τελευταία χρόνια επανήλθε με πάθος στη ζωγραφική και εκτός της ακουαρέλας ανακάλυψε νέες τεχνικές «πέραν από τον ιμπρεσιονισμό», της μοντέρνας αφαιρετικής τέχνης με μεγάλες φόρμες και θέμα τον «Άνθρωπο». Σκάλισμα σε μεγάλες επιφάνειες με διάφορα υλικά για διακόσμηση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.
Το 2019, έλαβε μέρος σε έκθεση ζωγραφικής «“Ψωμί και Τριαντάφυλλα”, Αφιέρωμα στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (ΟΓΕ).
Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει προβεί σε δωρεές σε Δήμους, Πνευματικά Κέντρα, χώρους ιατρείων κλπ. Διαθέτει τη σελίδα 458 στο Λεύκωμα Ελλήνων Καλλιτεχνών 1800-1977 , τόμ. Β΄, Αντ. Κουτριδάκης, εκδόσεις Ορόσημο .