Την απόφαση να κατασκηνώσουν επ΄αόριστον στην είσοδο του Δημαρχείου, στο Μαράσλειο μέγαρο έλαβαν την Τρίτη οι πρώην εποχιακοί εργάτες καθαριότητας.
Όπως διαβάζουμε στην ΕΡΤ Κέρκυρας:
Ζητούν την παρέμβαση του Δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μονιμοποιηθούν με βάση την τρίχρονη εργασία τους στο Δήμο με συμβάσεις εποχιακού χαρακτήρα. Όπως μας εξήγησε ο συνδικαλιστής Νίκος Βλάχος, πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που έδωσε η προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών διότι δεν είχαν τις απαραίτητες προυποθέσεις όπως για παράδειγμα τους τίτλους σπουδών που ζητούσε. «Πρόκειται για ανθρώπους που μαζεύουν σκουπίδια σε όλη τους τη ζωή, δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο, ιδικά οι μεγαλύτεροι», τόνισε ο κος Βλάχος. Αυτή τη μορφή κινητοποίησης ακολουθούν και άλλοι πρώην εποχιακοί εργαζόμενοι σε άλλες περιοχές της χώρας. Ήδη από την ενημέρωση που έκανε ο κος Βλάχος, έχουν στήσει σκηνές έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, περιφερειακά δημαρχεία της Αττικής, στην Κρήτη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.
Στηρίζει το Εργατικό Κέντρο
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου και ζητάει την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς, ένας διαγωνισμός προσλήψεων του ΑΣΕΠ κατάφερε να αφήσει απ’ έξω το 85% των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαρισμού, πλήττοντας στην ουσία έναν νευραλγικότατο τομέα του κάθε δήμου, στερώντας του έμπειρο προσωπικό, την ώρα μάλιστα που στους συγκεκριμένους συναδέλφους οφείλονται δεδουλευμένα προηγουμένων ετών, καθώς και πολλά χρήματα από συμβατικά επιδόματα.
Η αναγκαιότητα της μετατροπής αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και όχι η κατάργησή τους, κρίνεται εύλογη κι από τις ιδιαίτερης σημασίας θέσεις εργασίας που οι συνάδελφοι έχουν αναλάβει, αν αναλογιστούμε ότι η Κέρκυρα μαστίζεται από το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Επιπλέον, θα πρέπει με τη σειρά τους να αναλογιστούν και οι κυβερνώντες τα τραγικά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα και την επισφάλεια την οποία βιώνουν ακόμα και αυτοί που εργάζονται. Η επιστροφή στην ανεργία αποτελεί εφιάλτη για καθένα εργαζόμενο. Ζητάμε λοιπόν και από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της και την κοινωνική διάσταση του προβλήματος, συνεργώντας στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων.