Μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και σκληρή επίθεση στην ΝΔ και τον Μητσοτάκη για την στάση του απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός. Από το Παλαί ντε Σπορ απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι η αριστερά πούλησε τη Μακεδονία. Στην Κατερίνα Νοτοπούλου το χρίσμα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.
“Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής”. Με αυτά τα λόγια και σε πολύ υψηλούς τόνους, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, επιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία για την στάση που τηρεί στο Μακεδονικό κατηγορώντας την ότι ευθυγραμμίζεται με την Χρυσή Αυγή.
Με αναφορές στην έξοδο από τα μνημόνια, τις κοινωνικές πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση κατά το προηγούμενο διάστημα αλλά και στην εξωτερική της πολιτική, με επίκεντρο, φυσικά, την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το περίγραμμα τόσο των προηγούμενων χρόνων της κυβέρνησης του, όσο και της πολιτικής που ακολουθεί μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ έδωσε και το χρίσμα της υποψηφιότητας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην Κατερίνα Νοτοπούλου.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που όπως είπε “Έβαλαν τη χώρα στη περιπέτεια των μνημονίων και της χρεοκοπίας” και “μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων” και τόνισε πως “δε θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού”.
Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στα μέτρα που είχε εξαγγείλει από την ΔΕΘ και τα οποία, όπως είπε πολλοί αμφισβήτησαν, και σήμερα κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας”.
Έξοδος από τα μνημόνια
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην έξοδο από τα μνημόνια. “Η Ελλάδα που πάλεψε είναι πια όρθια”, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως “αν δεν προχωρούσαμε στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις τότε ο Αύγουστος του ’18, θα γινόταν μια θλιβερή επανάληψη του 2011, του 2012 και του 14”, είπε και πρόσθεσε “τότε που δήθεν τελείωνε το μνημόνιο, αλλά στο συρτάρι ήταν ήδη υπογεγραμμένο το επόμενο”.
“Μας λένε λοιπόν οι αντίπαλοί μας, τώρα που δε τους παίρνει πια να μιλάνε για τέταρτο μνημόνιο, ότι δε κυβερνάμε μόνο τις τελευταίες 110 μέρες, μετά τα μνημόνια, αλλά κυβερνήσαμε και πριν”, είπε ο Αλ. Τσίπρας. “Πράγματι, είναι αλήθεια. Κυβερνάμε από το 15 και αυτή είναι η αιτία που ζούμε την έξοδο από τα μνημόνια, τις τελευταίες μέρες. Αν κυβερνάγανε αυτοί, σήμερα θα ήμασταν ακόμα μέσα και δεν θα είχαμε καμία προοπτική να βγούμε”, σχολίασε.
Ανέφερε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο. Ως προς αυτό απαρίθμησε πρωτοβουλίες που έλαβε αυτή η κυβέρνηση: καθολική πρόσβαση για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους στη Δημόσια Υγεία, στήριξη των δημόσιων σχολείων, “μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων”, “διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος”, απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας, στους πολίτες με την εφάπαξ παροχή 13ης σύνταξης το 2016 και το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι και φέτος, “μετωπική σύγκρουση με το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας”, θεσμικές παρεμβάσεις για την άρση των διακρίσεων απέναντι σε πολίτες μας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη καταγωγή”.
Και είμαστε ακόμη περισσότερο περήφανοι που όλα αυτά τα πετύχαμε σε περίοδο μνημονίου.
Και ακόμη πιο περήφανοι που μαζί με όλα αυτά καταφέραμε και να ανοίξουμε τις ντουλάπες με τους σκελετούς του παλιού πολιτικού συστήματος.
“Είναι πλέον όλα στο φως: Το πάρτι στην Υγεία, οι μίζες και τα δωράκια μεγαλοστελεχών του φαρμάκου προς πολιτικούς. Οι διαδρομές του χρήματος ανάμεσα σε τράπεζες, στα ΜΜΕ και τα κόμματα. Η φούσκα των εκατοντάδων εκατομμυρίων δανεικών κι αγύριστων των παλιών κομμάτων εξουσίας. Ο κρυμμένος πλούτος στην Ελβετία και αλλού, διαφόρων μεγάλων φοροφυγάδων”.
Αυτό είπε ο Αλ. Τσίπρας, για να τονίσει πως έτσι κατάφερε η κυβέρνηση να βγάλει την οικονομία από τα ελλείμματα, να προστατεύσει τους πιο αδύνατους.
Απαρίθμησε τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ που ήδη νομοθετήθηκαν: μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στήριξη των νέων, με την επιδότηση κατά το ήμισυ των ασφαλιστικών τους εισφορών, αναβάθμιση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», με την πρόσληψη 3200 υπαλλήλων, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία.
Σημείωσε ότι σε αυτά προστέθηκαν και άλλα: Η κατάργηση των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις για το 2019, που αφορά 1,4 εκατομμύρια συμπολίτες, η αύξηση στις συντάξεις για 620.000 συμπολίτες μας, με βάση το νέο ασφαλιστικό, η καταβολή των αναδρομικών, που ανέρχονται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στους ένστολους και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο, η απόδοση κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκατομμυρίων ευρώ σε 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
“Έτσι λοιπόν, τις πρώτες μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, τις πρώτες 100 δικές σας και δικές μας μέρες, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο”, είπε.
Μιλώντας για την εικόνα της χώρας σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι “σήμερα η ρημαγμένη, η απείθαρχη, η ξεροκέφαλη Ελλάδα, είναι πια όρθια, με υγιή δημοσιονομικά, με την υψηλότερη ανάπτυξη της δεκαετίας, με την ανεργία μειωμένη κατά 8 μονάδες και με την κοινωνία να βρίσκει ξανά ελπίδα”.
Αντίθετα, σχολίασε, “οι ιεραπόστολοι της λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, αφήνουν πίσω τους μια Ευρώπη των κοινωνικών εκρήξεων, της ακροδεξιάς, των κλειστών συνόρων. Την Ευρώπη του Brexit, του Όρμπαν, του Σαλβίνι και της Λεπέν”.
Έθεσε το ερώτημα: “Ποιος δικαιώνεται τρία χρόνια μετά το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ;Οι Έλληνες και η κυβέρνηση τους ή αυτοί που τους κουνούσαν το δάχτυλο επιδεικτικά;”
“Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει. Είναι αλήθεια ότι η ιστορία διαρκεί πολύ. Καμία μάχη δεν πήγε χαμένη”, τόνισε.
“Δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι “εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική, δεν ερωτευτήκαμε ποτέ το μνημόνιο και τις επιταγές του, εμείς εργαστήκαμε για να κάνουμε τα μνημόνια οριστικά παρελθόν για τη πατρίδα μας”.
“Το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα είναι προοδευτικό, είναι αριστερό, είναι κοινωνικό, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ριζοσπαστικές τομές. Για μια Ελλάδα ασφαλή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Συνταγματική αναθεώρηση
“Το δικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αλλάζει την Ελλάδα με τις διαρκείς παρεμβάσεις, όπως είπε:
Υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την ελάφρυνση των βαρών. Την προστασία της εργασίας. Την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.Την εφαρμογή ενός επεξεργασμένου σχεδίου για τη δίκαιη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της παραγωγής. Την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων που ήδη βρίσκονται σε υψηλό δεκαετίας. Την επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Με τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας.
Την επίλυση της χρόνιας εκκρεμότητας που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία και τον καθορισμό ενός νέου πλαισίου για τη μισθοδοσία του κλήρου. Με την Συνταγματική Αναθεώρηση. Με τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο.
Συμφωνία των Πρεσπών και πατριωτισμός
“Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική”, είπε ο Αλ. Τσίπρας. ‘Ασκησε κριτική ότι “στα μεγάλα ζητήματα έδειξαν μνημειώδη ανικανότητα” και ότι στα Βαλκάνια “κρύφτηκαν πίσω από ένα φτηνό εθνικισμό, για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία στρατηγικής στην περιοχή”.
“Αυτή την κατάσταση λοιπόν, οφείλαμε να την αντιστρέψουμε. Και το κάναμε, μέσα από μια ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική”, είπε.
Τόνισε ότι “το επισφράγισμα όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας μας στην εξωτερική πολιτική, είναι η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό”.
Σημείωσε ότι “εκεί που για 25 ολόκληρα χρόνια, οι εθνικισμοί και στις δύο πλευρές των συνόρων, δυναμίτιζαν κάθε προσπάθεια επίλυσης. Εκεί που έχτισαν πολιτικές καριέρες, διάφοροι πατριδοκάπηλοι, κήρυκες του μίσους”, “εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας”.
“Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε ότι “κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας”. “Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα”, είπε, “το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι “η γειτονική χώρα, όταν και μόνο όταν ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων της που ορίζει η συμφωνία, θα ενταχθεί στους διεθνείς θεσμούς και θα αναγνωρίζεται παγκόσμια με τη νέα της ονομασία, ονομασία που κατοχυρώνει και μέσω της συνταγματικής μεταρρύθμισης”.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι δεν άνοιξε αυτή η κυβέρνηση το “Μακεδονικό”, αλλά ότι “το ζήτημα αυτό ήταν ανοιχτό για δεκαετίες, σαν ανοιχτή πληγή που κακοφόρμιζε και μόλυνε όλη την περιοχή και έπρεπε κάποια στιγμή να κλείσει”.
“Εμείς είχαμε απλά το θάρρος να προχωρήσουμε. Με προσοχή, ευθύνη, μετριοπάθεια, αλλά και αποφασιστικότητα.
Και με μόνο οδηγό τον πατριωτισμό”, τόνισε.
“Πατριωτισμός”, είπε ο κ. Τσίπρας, “είναι η έγνοια για την πρόοδο και τη συλλογική ευημερία της δικής σου πατρίδας.
Δεν είναι η καταστροφή μιας άλλης πατρίδας.
Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη δική σου πατρίδα, και να θυσιάζεσαι γι’ αυτή. Όχι να μισείς άλλες πατρίδες”.
“Δεν πουλάει, η αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών”, τόνισε.
Συμπλήρωσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους”.
“Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα με την έγνοια εκείνη, που σε κάνει να δεις καθαρά ότι το συμφέρον της δικής σου χώρας απαιτεί τη συνεργασία και τη φίλια με το γείτονα”.
Πατριωτισμός, είπε ο Αλ. Τσίπρας, είναι να είσαι περήφανος για τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου σου, “όχι να είσαι φοβικός, όχι να αναζητάς συνομωσίες και αόρατους εχθρούς, να κυνηγάς μάγισσες, να κερδοσκοπείς με τα πατριωτικά αισθήματα των άλλων”.
“Πατριωτισμός”, είπε, “είναι να γνωρίζεις και να τιμάς την ιστορία αυτών που έπεσαν με τη σημαία στο χέρι”: “Τη γαλανόλευκη που ανέμιζε στα χωριά και τις πόλεις της Ελεύθερης Ελλάδας του ΕΑΜ, που έδιωξε τον κατακτητή. Πριν τον εμφύλιο. Τη γαλανόλευκη που τύλιγε στις πλάτες του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, οργώνοντας ολόκληρη την Ελλάδα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Πριν πέσει νεκρός από τους Γκοτζαμάνηδες. Τη γαλανόλευκη που σήκωσαν ψηλά στην πύλη του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της αντιδικτατορικής πάλης, πριν βαφτεί με το αίμα τους, όταν γκρέμιζε την πύλη το τανκ”.
“Πατριωτισμός είναι να μη σωπαίνεις, απέναντι στο τέρας του φασισμού, αλλά να σηκώνεις ανάστημα απέναντι σε αυτούς που ντροπιάζουν τη σημαία, κρατώντας τη με χέρια βουτηγμένα στο αίμα αθώων και αδυνάμων”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, “απέναντι σε αυτούς που με το ένα χέρι κραδαίνουν τον ήλιο της Βεργίνας και στο άλλο έχουν πάνω στο δέρμα τους τον αγκυλωτό σταυρό”.
“Πατριωτισμός είναι να μην ξεχνάς την Κύπρο και αυτούς που την πρόδωσαν”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.
“Εθνικόφρωνες δήλωναν και εκείνοι. Αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο και τη γέμισαν με φυλακές και τόπους μαρτυρίου, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της”, σχολίασε. Τόνισε ότι “αυτοί και οι απόγονοι τους είναι που σήμερα φωνάζουν το σύνθημα:«Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία»” για να υπογραμμίσει ότι “τελικά όμως, ο πραγματικός τους εχθρός είναι η ίδια η Δημοκρατία”.
Ο Μητσοτάκης ξεπλένει την Χρυσή Αυγή
“Δεν μπορεί όμως κάποιος να περιμένει πολλά από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη;Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς; Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα”, είπε.
Πρόσθεσε ότι όλη η Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη “να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής. Τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις”. Είπε ότι “μια τέτοια γραμμή είναι που νομιμοποιεί στελέχη της ΝΔ, να συναγελάζονται με χρυσαυγίτες σε διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Που νομιμοποιεί συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς υποτίθεται – της ΝΔ να βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν Μεταξική φάλαγγα”.
“Έτσι, που να αποθρασύνεται ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, και να απευθύνει δημόσια, πρόσκληση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ”, σχολίασε.
Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “δεν βρίσκεται απλά σε στρατηγικό αδιέξοδο, βρίσκεται σε στρατηγική παράκρουση.
Δεν ήρθε το 4ο μνημόνιο”.
Τους έμεινε, συνέχισε, ο διχασμός του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες. Σχολίασε ότι τέτοιοι “εθνικόφρονες” στο εξωτερικό δηλώνουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά στο εσωτερικό διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό”.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι έχουν γίνει πια σαφή στον λαό και συγκρούονται δύο σχέδια: “ο λαός θα επιλέξει ανάμεσα στο σχέδιο αυτών που έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια και την αέναη ύφεση και το σχέδιο αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έσυραν στη μνημονιακή περιπέτεια”.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι από τη μια είναι η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής με δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη και από την άλλη ένα “σκληρά ταξικό σχέδιο υπέρ της ολιγαρχίας” εκ μέρους της ΝΔ. Ένα πολιτικό πρόγραμμα “υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας” και από την άλλη “η ΝΔ με μοναδική αρχή την παλινόρθωση της εξουσίας των διαπλεκόμενων ελίτ”. Η προστασία των εργασιακών σχέσεων και “η ΝΔ, με το βάθεμα της εργασιακής απορρύθμισης, την καθήλωση των μισθών, τη γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία, ιδιαίτερα έναντι των νέων εργαζομένων”.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η κυβέρνηση διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, ενώ η ΝΔ είναι “με το ασφαλιστικό Πινοσέτ”. “Εμείς με το διάλογο και τον αλληλοσεβασμό, για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας και η ΝΔ, με την οπισθοδρόμηση και το σκοταδισμό”. “Εμείς, με τη συμφωνία των Πρεσπών για να γίνει η Θεσσαλονίκη από φτωχομάνα που στέλνει έξω τα καλύτερα παιδιά της σε οικονομική πρωτεύουσα όλων των Βαλκανίων και η ΝΔ, χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες και το ακροδεξιό περιθώριο”, είπε μεταξύ άλλων.
“Μαζί σήμερα γυρίζουμε σελίδα, προχωράμε μπροστά”, “είμαστε τοποθετημένοι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και γι’ αυτό να είστε σίγουροι, θα νικήσουμε”, είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
Το χρίσμα στην Νοτοπούλου
Μιλώντας για τους αυτοδιοικητικούς αγώνες που έρχονται, είπε ότι “δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απόγονων του Παπαγεωγόπουλου και του Ψωμιάδη”.
Σημείωσε ότι “η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της Πόλης. Θα συσπειρώσουμε δυνάμεις. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο”.
Τόνισε ότι “αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, η Θεσσαλονίκη δε θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω”.
ΠΗΓΗ: news247.gr