Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία μαζί με άλλους Πολιτειακούς, Αυτοδιοικητικούς Φορείς και Σωματεία κατόπιν προσκλήσεως των συνδιοργανωτών παρευρέθηκε στην 103η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας
Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία των συνδιοργανωτών και εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Πολιτικών Κομμάτων, των Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, ηγεσίας της Αρμενικής Εκκλησίας της Ελλάδας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρέσβεων αλλά και Σωματείων όπως ήταν η Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, η Επτανησιακή Συνομοσπονδία. Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. η Γενική Γραμματέας Άννα Αλεξανδράτου και ο Ιωάννης Σάμιος.
Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο <<ΠΑΛΛΑΣ>> το οποίο κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Θέατρο . Τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, η εκπρόσωπος της Βουλής –Βουλευτής κ. Ελένη Σταματάκη και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Χρηστάκη. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία, με ομιλητή τον τ. Υπουργό της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Αρμενίων, στις χώρες που την έχουν αναγνωρίσει-μιας εξ’ αυτών η Ελλάδα-και την τεκμηρίωση της Γενοκτονίας από ανεξάρτητες πηγές εκείνης της εποχής, αλλά και αρχεία της γειτονικής μας χώρας-τα οποία βέβαια – διατίθενται επιλεκτικά προς έρευνα και επί πλέον υπάρχει δυσκολία ανάγνωσής τους λόγω καθιέρωσης νέου αλφαβήτου στην περίοδο των αρχών του 20ού αιώνα. Το Α΄ μέρος των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με Καλλιτεχνικά Τμήματα, τη χορωδία <<Αγκόπ Παπαζιάν>> και Αρμένικους Παραδοσιακούς Χορούς.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Αρμενικού λαού το 1915.
Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων με την Ευχή να παραδειγματιστούν όλοι οι λαοί του κόσμου και να συνυπάρχουν ειρηνικά, να δικαιωθούν οι λαοί που έχουν υποστεί τέτοια εγκλήματα, να μην καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες αξίες, να υπάρχει σεβασμός της ζωής και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου, να σταματήσουν οι πόλεμοι, η φτώχεια και η προσφυγιά.