Στον ορισμό τακτικής δικάσιμου, που ορίστηκε το Νοέμβριο για 2 από τους συλληφθέντες και το Δεκέμβριο για τους άλλους 2, κατέληξε το Δικαστήριο σήμερα. Οι υποθέσεις αφορούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λευκίμμη με τους κάτοικους απέναντι στα ΜΑΤ. Συνολικά 9 οι συλληφθέντες.
Υπενθυμίζεται ότι από τους συνολικά 9 που οδηγήθηκαν στο εδώλιο, χθες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης 26/6 , ενώ παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί το επόμενο διάστημα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κατά αστυνομικών.
Και στους πέντε επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ στους τέσσερις εξ αυτών, υποχρέωση τακτικής παρουσίας τους στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης.
Αργά το απόγευμα ξεκίνησε το αυτόφωρο για ακόμη 4 συλληφθέντες με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος (αντίσταση κατά της αρχής κλπ.), το οποίο εντέλει διέκοψε για σήμερα το πρωί στις 11. Πρόκειται για δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια το πρωί της Τρίτης 26/6 και ακόμη δύο από τα επεισόδια μικρής έκτασης την επόμενη ημέρα.
Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την πρόταση του Εισαγγελέα (από εκεί που είχε διακόψει δηλαδή) για τους πρώτους δύο. Το Δικαστήριο αποφάσισε τον ορισμό τακτικής δικάσιμου για την 13η Δεκεμβρίου 2018.
Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία για τους άλλους 2 συλλληφθέντες για τους οποίους ορίστηκε τακτική δικάσιμος την 22α Νοεμβρίου 2018.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Λευκίμμης ενώ η έδρα αποφάσισε τον ορισμό τακτικής δικάσιμου σε ικανό διάστημα για την εξακρίβωση στοιχείων που ταυτοποιούν τους συλληφθέντες, καθώς και πρόσθετα έγγραφα.
Πατήστε εδώ και εδώ για όλη την πορεία της δίκης των κατοίκων της Λευκίμμης.