Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία τις 30 Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί την ίδια ημέρα στο Σαρόκο.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στο κάλεσμά του:
Για την οργάνωση της απεργίας και την επιτυχία της ,τα στελέχη του Συνδέσμου σε συνεργασία με στελέχη του ΠΑΜΕ περιοδεύουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους μεταφέροντας το μήνυμα της απεργίας και τα αιτήματα που παλεύει η εργατική τάξη.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης την Δευτέρα 28 και 29 Μαΐου αντίστοιχα επισκεφτήκαμε μεταξύ άλλων τα μεγάλα ξενοδοχεία: RODA BEACH , GELINA, BLUE BAY, SUNSHINE, IMPERIAL , EVA , DAFNILLA , IKOS , MEDITERRANEO , ITHEA SUITES, AQUALANT, GRAND OTEL GLYFADA, PELEKAS MONASTERY , SANDY, ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ, MARBELLA, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΚΟΛΦ , ΚΟΡΚΥΡΑ, MON REPO , CORFU HOLIDAY PALACE , ARITI , DIVANI, ενώ οι περιοδείες θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ 29 Μαΐου. Παρ ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην άσκηση του συνδικαλιστικού μας δικαιώματος και καθήκοντος , στο ξενοδοχείο IKOS των 5 και πλέον αστέρων χλιδής και κερδοφορίας , δεχτήκαμε προκλητική επίθεση από δύο στελέχη της εργοδοσίας. Αρχικά με φραστικό προπηλακισμό επιτέθηκαν στην αντιπρόεδρο του Συνδέσμου μας , μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ Ελένη Μάζη , καθώς και στην συναδέλφισσα Ασπιώτη , απ την γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, αφού είδαν ότι ο φραστικός προπηλακισμός δεν φέρνει αποτέλεσμα , άρχισαν να πετούν τις ανακοινώσεις , να τις τσαλακώνουν και να τις σκίζουν επιδεικτικά. Κλιμακώνοντας την ένταση διέταξαν να κλείσουν τις πόρτες του εστιατορίου προσωπικού και κράτησαν εκεί παρά την θέληση τους, τις 2 συναδέλφους μας καλώντας την αστυνομία και έχοντας προφανώς την αίσθηση, ότι αποτελεί συμπλήρωμα της ιδιωτικής τους φρουράς. Οι ενέργειες αυτές δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Συνδέσμου και του ΠΑΜΕ, καταθέσαμε μήνυση για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης , παράνομη κατακράτηση κ βία. Ακολούθησε η προσαγωγή απ την Αστυνομία στελέχους της επιχείρησης , στην Αστυνομική Διεύθυνση. Έχουμε ξαναδεχτεί επιθέσεις απ τους ανθρώπους της εργοδοσίας σε άλλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις . Μεγαλύτερες ακόμη είναι οι επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς .Οι εργαζόμενοι που βιώνουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα και βγάζουν μεροκάματο του τρόμου.
Αιτία των επιθέσεων που δεχόμαστε απ τους ξενοδόχους και όχι μόνο ,είναι η αδιάκοπη πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε όλους τους ξενοδόχους και τα στελέχη τους ότι με τον ίδιο τρόπο που ενεργήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας και ακόμα πιο δυναμικά , θα ενεργούμε από δώ και μπρος σε κάθε πρόκληση που επιχειρούν σε βάρος εργαζομένων ή συνδικαλιστικών στελεχών που ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
Οι ξενοδόχοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, έχουν ζαλιστεί απ τα πολλά κέρδη , έχουν πάρει αέρα απ τις αντεργατικές πολιτικές που εξυπηρετούν την ασύδοτη δράση τους σε βάρος των εργαζομένων και εφαρμόζουν συνθήκες ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις.
Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο οργανωμένος αγώνας της εργατικής τάξης ,με πρώτο βήμα την αυριανή απεργία.