Απ’ όλα έχει το «εορτολόγιο» του ΟΗΕ λες και είναι πιστή αντιγραφή εορτών αγίων, οσίων και μαρτύρων! Μια ημερομηνία και μια αφιέρωση, για μνήμες ολοκαυτωμάτων, για καρατόμηση γεννητικών οργάνων, για προστασία προσωπικών δεδομένων… ένα καλεντάρι που δεν αφήνει κανέναν παραπονούμενο αυτός ο Οργανισμός των σε διαρκή πόλεμο Εθνών! Προχθές 22 Μάρτη ήταν η μέρα του νερού και 663 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν καμιά επαρκή πρόσβαση σε πόσιμες πηγές νερού και 946 εκατομμύρια άνθρωποι αφοδεύουν στην ύπαιθρο. Πάνω από 800 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από διάρροια που οφείλεται σε έλλειψη νερού για πόση και πλύση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, γυναίκες και κορίτσια δαπανούν 200 εκατομμύρια ώρες κάθε μέρα συλλέγοντας νερό αμφιβόλου υγιεινής.
Αυτοί οι αριθμοί είναι πάντα κατά προσέγγιση αφού μιλούν για περιοχές που ο «πολιτισμός των πειρατών» τις επισκέπτεται μόνο προκειμένου να λεηλατήσει ότι θεωρεί πως του χρησιμεύει για τη παραγωγική διαδικασία του. Σε μια εποχή που επιστήμη και τεχνολογία πετυχαίνουν τεράστια άλματα, εκεί βεβαίως που η χρηματοδότηση ως επένδυση δίνεται απλόχερα από το ιδιωτικό κεφάλαιο προκειμένου να επιστρέψει στο πολλαπλάσιο ως κέρδος, το πρόβλημα της λειψυδρίας διογκώνεται θανάσιμα… Τεράστιες περιοχές του πλανήτη ερημοποιούνται όμως και σ’ αυτή τη περίπτωση έχει «μεριμνήσει» ο Οργανισμός των Εθνών να παρηγορήσει τους πληττόμενους αφιερώνοντάς την 17η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας!
Οι πρώτες προσπάθειες χρησιμοποίησης του θαλάσσιου νερού για τις ανάγκες του ανθρώπου με ηλιακή αφαλάτωση ξεκίνησαν αρκετά νωρίς, ενώ το 1870 κατατέθηκε το πρώτο δίπλωµα ευρεσιτεχνίας για αφαλάτωση µε ηλιακή ενέργεια (εξάτμιση-απόσταξη). Από τότε μέχρι σήμερα η επιστήμη προχώρησε τόσο ώστε να είναι σε θέση να εξερευνά το διάστημα και να μεταφέρει και με υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικό αέριο μεταξύ ηπείρων! Όμως στο τομέα αφαλάτωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια κατάλληλου νερού για πόσιμη χρήση αλλά και για άρδευση καμιά ουσιαστική πρόοδος δεν έχει καταγραφεί. Παράλογο θα ήταν να πιστέψει κανείς πως στην διαστημική εποχή μας οι νέες τεχνολογίες με τις πολλαπλές εφαρμογές τους δεν θα έδιναν λύση!
Ένα τέτοιο έργο ζωής για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα καταδικασμένους από τη δίψα αλλά και από την πείνα θα σταματούσε την ερημοποίηση και τη ξηρασία! Η άρδευση θα μετέτρεπε εκτάσεις πεθαμένης σήμερα γης σε γόνιμη, λύνοντας επισιτιστικά προβλήματα και αλλάζοντας ριζικά την εικόνα των περιοχών αυτών… Γιγάντιο έργο που πιθανόν δεν θα το χρηματοδοτήσει καμιά ιδιωτική πρωτοβουλία. Στις πειρατικές επιδρομές και στα γκανγκστερικά ρεσάλτα τους, σε «χώρες απόπατους» όπως τις αποκάλεσε πρόσφατα ο Τραμπ, θέλουν μάλλον πληθυσμούς διψασμένους και πεινασμένους και όχι υπερασπιστές της πλούσιας γης τους…
Βέβαια και πάλι ο καλός μας Οργανισμός Παγκόσμιων Ανισοτήτων σκέφτηκε τον πόνο και τη δίψα της μάνας γης και της αφιέρωσε την 20η Μαρτίου ως Ημέρα της Γης! Την τιμούν και οι Σιωνιστές φέτος μακελεύοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, γιατί αυτοί απαιτούν την επιστροφή της κλεμμένης Γης τους… Παγκόσμιες Ημέρες ενός πλανήτη που το 1% του πληθυσμού, κλέβει το μισό και πάνω από το πλούτο του άλλου 99%! Την 22η Μαΐου ο ΟΗΕ την αφιερώνει στην Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας που όμως αυτή καταστρέφεται, με νομιμοποιημένους πλέον τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους (OGM), της Monsanto-Bayer! Παγκόσμιος γραφειοκρατικός οργανισμός και Εθνών Πεινασμένων και Διψασμένων, με εορτολόγια υποκρισίας, αποφάσεις ανεκτέλεστες και διακοσμητικά κυανόκρανα!