Η απάντηση της απάντησης συνεχίστηκε στην κόντρα των ΑΝΕΛ Κέρκυρας με τη ΝΟΔΕ. Αυτή τη φορά, η ανακοίνωση ήρθε από τους ΑΝΕΛ.
Η ανακοίνωση
Κατανοούμε την αγωνία σας να πείσετε για τη σθεναρότητα των θέσεων σας στο σκοπιανό αλλά δεν σας βοηθά η ολοφάνερη διγλωσσία εκπροσώπων του κόμματός σας ,που παλινωδούν μεταξύ του να γίνουν αρεστοί στους διαφωνούντες στο εσωτερικό σας και στις υποσχέσεις που έδωσαν σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.
Με δεδομένη την μέχρι πρότινος θέση της ΝΔ και του ίδιου του αρχηγού της Κ.Μητσοτάκη, υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes,προ μιας εβδομάδας, φορώντας το μανδύα του “Μακεδονομάχου” αποφάσισε να “πλειοδοτήσει” στην πολιτική αστάθεια της χώρας υποβάλλοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με πρόσχημα το σκοπιανό και στόχο τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος σας κ.Σπυράκη δηλώνει ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την κύρωση του σχεδίου σύμβασης ,όταν έλθει προς ψήφιση στην ελληνική βουλή και την επομένη η ίδια και εκπρόσωποί σας στο κοινοβούλιο, αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η ΝΔ να κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια, εφόσον γίνει κυβέρνηση.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστοί στις αρχές μας για την μη χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγο του για την ονομασία των Σκοπίων,διαφωνούμε με τη συμφωνία,δεσμευόμαστε ότι θα την καταψηφίσουμε όταν έλθει προς κύρωση στη βουλή και όπως δημόσια δήλωσε ο πρόεδρος μας Π.Καμμένος και σύσσωμη η Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ, θα απαιτήσουμε η κύρωση της συμφωνίας αυτής, να έχει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Είναι ολοφάνερο ποιοι παραπληροφορούν και εμπαίζουν το λαό θέτοντας ως στόχο να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τις αντιδράσεις του για τη συμφωνία με τα Σκόπια.
Εύλογα απορείτε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις, κοινού περιεχομένου, στήριξης του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ σύσσωμων των περιφερειακών οργανώσεων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καθώς στη σημερινή τριχοτομημένη παράταξη σας ,υπάρχει διαπιστωμένη ένδεια σε έννοιες όπως η ομοψυχία,η ομοθυμία,η συλλογικότητα και η εμπιστοσύνη.