Εγκαινιάζεται απόψε στις 8.30 η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Σουρτζίνου στη Δημοτική πινακοθήκη στο περιστύλιο των ανακτόρων.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για την πρώτη αναδρομική έκθεση που κάνει ο γνωστός Κερκυραίος ζωγράφος στην οποία παρουσιάζει την εξέλιξη του από την ηλικία της εφηβείας μέχρι σήμερα. Ο Σπύρος Σουρτζίνος είναι πλέον ένας γνωστός και καταξιωμένος ακουαρελίστας που ακολουθεί την Επτανησιακή σχολή των μεγάλων ζωγράφων της ακουαρέλας προσθέτοντας όμως το δικό του στίγμα τόσο αποτελεσματικά ώστε σήμερα οι πίνακες του να είναι αναγνωρίσιμοι ακόμα και αν δεν προσέξει κανείς την υπογραφή. Σταθερά το θέμα του είναι η Κερκυραική ύπαιθρος την οποία παρουσιάζει με απαλά χρώματα και έντονη αφαιρετική διάθεση.
Ο Σπύρος Σουρτζίνος ως πτυχιούχος συντηρητής έργων τέχνης εργάστηκε στη Διεύθυνση συντήρησης του Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει εργαστεί για τη συντήρηση βυζαντινών και μεταβυζαντικών έργων στο Άγιο όρος, στην Πάτμο, την ουρανία του Αγίου Σπυρίδωνος, στη Μονή Παλαιοκαστρίτσας και στο Αχίλλειο όπου συντήρησε την οροφογραφία «Τέσσερις εποχές» του Gallopi και τον πίνακα «Ο θρίαμβος του Αχιλλέα».Εγκαινιάζεται απόψε στις 8.30 η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Σουρτζίνου στη Δημοτική πινακοθήκη στο περιστύλιο των ανακτόρων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη αναδρομική έκθεση που κάνει ο γνωστός Κερκυραίος ζωγράφος στην οποία παρουσιάζει την εξέλιξη του από την ηλικία της εφηβείας μέχρι σήμερα. Ο Σπύρος Σουρτζίνος είναι πλέον ένας γνωστός και καταξιωμένος ακουαρελίστας που ακολουθεί την Επτανησιακή σχολή των μεγάλων ζωγράφων της ακουαρέλας προσθέτοντας όμως το δικό του στίγμα τόσο αποτελεσματικά ώστε σήμερα οι πίνακες του να είναι αναγνωρίσιμοι ακόμα και αν δεν προσέξει κανείς την υπογραφή. Σταθερά το θέμα του είναι η Κερκυραική ύπαιθρος την οποία παρουσιάζει με απαλά χρώματα και έντονη αφαιρετική διάθεση.
Ο Σπύρος Σουρτζίνος ως πτυχιούχος συντηρητής έργων τέχνης εργάστηκε στη Διεύθυνση συντήρησης του Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει εργαστεί για τη συντήρηση βυζαντινών και μεταβυζαντικών έργων στο Άγιο όρος, στην Πάτμο, την ουρανία του Αγίου Σπυρίδωνος, στη Μονή Παλαιοκαστρίτσας και στο Αχίλλειο όπου συντήρησε την οροφογραφία «Τέσσερις εποχές» του Gallopi και τον πίνακα «Ο θρίαμβος του Αχιλλέα».