Διαβάστε τι είπε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης για το Πολυνομοσχέδιο.
«Αντί κάποιοι να πυροβολούν τυφλά και ανέξοδα, με τη γνωστή μέθοδο της υπερβολής και της παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού, καλό είναι να συμμετέχουν ουσιαστικά στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας πολιτικής διαδικασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας στη μεταμνημονιακή περίοδο. Αυτό έχουν ανάγκη η κοινωνία και η χώρα και από αυτό θα κριθούμε, τελικά, όλοι. Δυστυχώς, απ’ αυτή την προσπάθεια η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης απέχει γιατί δεν έχει θέσεις». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης στην ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο.
«Είναι η πρώτη φορά που, έχοντας κλείσει μία αξιολόγηση, έρχεται στη Βουλή ένα Πολυνομοσχέδιο με ισοζύγιο μέτρων το οποίο είναι κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχουν και δύσκολα σημεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όπως τόνισε, οι θετικές παρεμβάσεις υπερτερούν των αρνητικών, ξεκαθάρισε ο βουλευτής Κερκύρας, σημειώνοντας ότι ο πολιτικός πυρήνας του Πολυνομοσχεδίου κοιτά στο μέλλον και στην έξοδο απ’ τα μνημονιακά προγράμματα, όχι τυφλά στις αρνητικές απαιτήσεις των θεσμών. Πρόκειται για ένα Πολυνομοσχέδιο που ήρθε ως αποτέλεσμα της γρήγορης και επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Απαντώντας στην κριτική βουλευτών της ΝΔ περί υποτιθέμενης υπερνομοθέτησης και Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Κώστας Παυλίδης ενημέρωσε ότι το 2013 υπήρξαν 194 υπουργικές τροπολογίες και νομοσχέδια, καθώς και 6 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, το 2014 αντίστοιχα 323 υπουργικές τροπολογίες και νομοσχέδια, όπως και ακόμη 6 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, το 2015 τα νομοσχέδια και οι τροπολογίες ήταν 167, το 2016 ήταν 394, το 2017 ήταν 322, ενώ ούτε το 2016 ούτε το 2017 υπήρξε κάποια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το ίδιο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση άφησε έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, παρά το δυσμενές μνημονιακό περιβάλλον.
Όσον αφορά στα εργασιακά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 260.000 από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ αντίστοιχα την περίοδο 2012-’14 χάθηκαν 173.000 θέσεις εργασίας.
Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι οι αλλαγές στο καθεστώς κήρυξης απεργίας αφορούν αποκλειστικά τα πρωτοβάθμια σωματεία, στα οποία και πάλι η υποχρέωση παρουσίας του ½ των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών τους αφορά στην απαρτία και όχι στη λήψη απόφασης για απεργία, η οποία απαιτεί σχετική πλειοψηφία.
Επιπλέον, όσον αφορά στα εργατικά ατυχήματα, η νομοθεσία γίνεται περισσότερο φιλεργατική, ενώ όσον αφορά στους οδηγούς ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων το καθεστώς είναι βελτιωμένο.
Τέλος, όσον αφορά στα οικογενειακά επιδόματα, ο Κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι στις 2 από τις τρεις εισοδηματικές κατηγορίες των δικαιούχων αυτά αυξάνονται σημαντικά κατά 40%. Έτσι, 738.000 οικογένειες επί συνόλου 804.000 ευνοούνται με υψηλές αυξήσεις στα επιδόματα τέκνου.