Ψήφισμα συμπαράστασης για μαθητή, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενόψει της δίκης που θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του σωματος, Χρήστος Μωραΐτης:
Στις 20 Νοέμβρη 2017 πραγματοποιείται δίκη όπου ιδιωτικός εκπαιδευτικός κατηγορεί φοιτητή (κατά τη διάρκεια του περιστατικού που αποτέλεσε την αφορμή της μήνυσης ήταν ακόμη μαθητής λυκείου) ισχυριζόμενος ότι τον συκοφάντησε, τον δυσφήμισε και έθιξε την υπόληψή του, αποκαλώντας τον φασίστα.
Πέρα από τον προφανή αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα αυτής της ενέργειας, η απόπειρα δίωξης του φοιτητή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην βιομηχανία μηνύσεων από ακροδεξιούς και φασίστες που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα αλλά και στην Περιφέρεια μας (π.χ. κατά του Περιφερειάρχη και του προέδρου του Π.Σ), με στόχο την τρομοκράτηση των δημοκρατικών και αγωνιστικών δυνάμεων. Η καταδίκη από το σύνολο των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, σε μια εποχή που τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίων μεταναστών, αγωνιστών αλλά και απλών ανθρώπων πληθαίνουν:
Η απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε νύχτα, μέσα στο σπίτι του, ο μικρός Αμίρ από το Αφγανιστάν, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης. Όπου τα θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια στο σπίτι που διαμένει ο Αμίρ και η οικογένεια του, προκαλώντας φθορές και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας.
Η άγρια και άνανδρη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη.
Η παρεμπόδιση της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη στη Σαντορίνη από «εξαγριωμένους» πολίτες και ομάδα φασιστών επειδή τη σημαία κρατούσε μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία.
Αποτελούν πράξεις που θέλουν να ρίξουν το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριο του φασισμού μέσα στη νεολαία, μέσα στους εργαζομένους. Η πολιτική αυτή με πολλές μεθόδους έχει στόχο να κρατά τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό μας εγκλωβισμένο στην υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων.
Το ζητούμενο είναι, η απομόνωση αυτών των αντιλήψεων να γίνει υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος και της κοινωνίας, ενάντια σε όσους τις πρεσβεύουν και τις στηρίζουν αλλά και ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τις παράγει. Καλούμε την κοινωνία να επαγρυπνεί σε τέτοια φαινόμενα.
Η πρόταση της ΛΑΣΥ για την έκδοση ψηφίσματος και εν συνεχεία η συγγραφή και διαμόρφωσή του από το Προεδρείο, παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, έτυχε της ομόθυμης στήριξης του Σώματος (πλην του κ. Σπύρου Σπύρου, ο οποίος ψήφισε θετικά ως προς την πρώτη παράγραφο του ως άνω ψηφίσματος και με επιφυλάξεις για το υπόλοιπο κείμενο).