«Φάρος Ζωής» η ιστορία του μικρού ήρωα που συγκίνησε με τον αγώνα του παρουσιάζεται την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων.
Ο σύλλογος Φάρος Ζωής παρουσιάζει την Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 11.30 στο Περιστύλιο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα) το ομότιτλο βιβλίο. Ένα βιβλίο που μιλά για έναν μικρό ήρωα που μας συγκίνησε με τον αγώνα του και έγινε ο Φάρος μας και η αφορμή της ύπαρξης του συλλόγου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο «Φάρος Ζωής»
” Στις 15 Αυγούστου του 2014 ξεκινήσαμε να γράφουμε δύο σκέψεις, δύο τρία γεγονότα από την σύντομη ζωή του Πάνου …, η προσπάθεια έμεινε στην αρχή, ούτε καν έφτασε στη μέση καθώς τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις δεν μας άφηναν να προχωρήσουμε.
Λίγο καιρό αργότερα, εντελώς τυχαία, αλλά λες και είχε μπει κρυφά σε κάποια συνομιλία με τον ψυχολόγο μου, με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος . Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το βιβλίο που αφηγείται τους 27 μήνες που έζησε το αστέρι μας την άσχημη αυτή περιπέτεια. Γιατί? θα μας ρωτήσετε! Τι ιδιαίτερο έχει ο Πάνος και γράφετε για την ζωή του? Για την περιπέτεια του? Για τον θάνατό του?
Σκεφτείτε λοιπόν στο πρόσωπο του γιού μας, τόσα παιδιά που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη, με μικρές παραλλαγές, στο πρόσωπο το δικό μου και του Κώστα τόσους και τόσους γονείς, στο πρόσωπο των παιδιών και παππούδων, τα πρόσωπα των συγγενών. Έτυχε και βρήκαμε έναν άνθρωπο που άκουσε την ιστορία μας, μας ρώτησε, μας ένωσε και τώρα παρουσιάζεται μπροστά σας.
Το τι θα κερδίσει ο καθένας που θα διαβάσει την ιστορία του Πάνου, εξαρτάται από το κεφάλαιο που θα τον αγγίξει. Τα μηνύματα είναι πολλά.
Από τον Απρίλη του 2012 που αρρώστησε το παιδί μας ακόμη και ως σήμερα που γράφουμε αυτά τα λόγια, ακούμε ιστορίες παρόμοιες με του Πάνου, βεβαίως όμως υπάρχουν παιδιά που πάμε καλά και υπάρχει ίαση.
Νιώθουμε πως όλο αυτό το οφείλαμε στο μικρό μα γιο, που ήρθε στη ζωή μας και δεν τον πήραμε αγκαλιά αλλά έφυγε μέσα στη αυτή και μας άλλαξε ως ανθρώπους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Παργινό και την Ευγενία Κάππου που έδωσαν μορφή στην ιστορία του Πάνου μας.”
Σοφία Ροζή – Κωνσταντίνος Γεωργοτάς