Καταφέραμε πολλά, λέει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, και καταθέτει δράσεις και αιτήματα που προώθησε.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία: «σε σύντομο σχετικά χρόνο καταξιώνεται στη συνείδηση των Κερκυραίων Ελαιοπαραγωγών, αποδεικνύοντας με την αγωνιστική της δραστηριότητα την ανάγκη της οργανωμένης πάλης σαν μονόδρομο αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών και κυβερνητικών πολιτικών που δυσκολεύουν τη ζωή μας.
Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας, η μεγάλη και πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κέρκυρας, μηχανοκίνητη κινητοποίηση της 13 του Φλεβάρη. Μολονότι η συμμετοχή δεν εκπροσωπούσε όλες τις περιοχές του νησιού και αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη να στηθούν περισσότεροι αγροτικοί σύλλογοι στην Κέρκυρα.
Αποδεικνύεται ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται!
Το συλλαλητήριο του Φλεβάρη επέβαλε την συζήτηση του αγροτικού ζητήματος στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο .
Δρομολογήθηκε η διαδικασία μείωσης της τιμής του νερού, που ήταν βασικό αίτημα της Ο.Α.Σ.Κ .
Ανασύρθηκε η μελέτη εκσυγχρονισμού του Κερκυραϊκού Ελαιώνα και ετέθη με χαρακτήρα απαίτησης η αντιμετώπιση της αγροτικής οδοποιίας.
Τα τοπικά αιτήματα δεμένα με το γενικότερο πανελλαδικό πλαίσιο πάλης του συντονιστικού των μπλόκων της Νίκαιας, όπως το ασφαλιστικό -φορολογικό -μείωση συντάξεων -κατά κύριο επάγγελμα αγρότης κλπ, αποτελούν πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε μορφή.
Χαιρετίζουμε την παρουσία και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, που πιθανόν για πρώτη φορά ένιωσαν τη σημασία της αγωνιστικής συμμετοχής, να γίνουν κήρυκες της προσπάθειας για μεγαλύτερη συμμετοχή ,περισσότερους Αγροτικούς Συλλόγους, μεγαλύτερους αγώνες».