Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 18 συνολικά τμήματα στα γενικά, επαγγελματικά λύκεια και τα γυμνάσια της Κέρκυρας «τσεκουρώνει» το Υπουργείο Παιδείας, με την απόφασή του για κατάργηση και συγχώνευση των ολιγομελών τμημάτων…
Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, προς κατάργηση οδεύουν:
δύο τμήματα στο 5ο Λύκειο
ένα τμήμα στο 2ο Λύκειο
ένα τμήμα στο 3ο Λύκειο
δύο τμήματα στο γυμνάσιο Αργυράδων
ένα τμήμα στο γυμνάσιο Λευκίμμης
ένα τμήμα στο 1ο γυμνάσιο
ένα τμήμα στο 6ο γυμνάσιο
τμήμα Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Κορακιάνας
τμήμα Γ΄ λυκείου Γεωπονίας – Τεχ. Φυτικής Παραγωγής στο 2ο ΕΠΑΛ
τμήμα Γ΄ λυκείου πληροφορικής – τεχ. Δικτύων στο 2ο ΕΠΑΛ
Γ Λυκείου – τουριστικών επαγγελμάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ
Στην Πανδή η ΕΛΜΕ
Για το θέμα, την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, μετά την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Λύκεια.
Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας ενημέρωσαν την κα Πανδή για τις επικείμενες περικοπές ειδικοτήτων και καταργήσεις τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Κέρκυρας.
Πλήττεται τεχνική εκπαίδευση, ανισότητες στα σχολεία
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Μαρίνα Ράπτη αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, πλήττεται η τεχνική εκπαίδευση στην Κέρκυρα λόγω της κατάργησης ειδικοτήτων, όπως η ειδικότητα Τεχ. Φυτικών Εφαρμογών, ειδικότητα απαραίτητη για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της Κέρκυρας.
Παράλληλα, δημιουργείται κοινωνική ανισορροπία αναγκάζοντας μαθητές που φοιτούν στην τελευταία τάξη του σχολείου ή να αλλάξουν ειδικότητα σπουδών, άρα προσανατολισμό ή να αλλάξουν σχολείο φοίτησης δηλαδή σχολικό περιβάλλον, που για κάποιους μαθητές μπορεί να σημαίνει να αλλάξουν ακόμη και πόλη κατοικίας….
Πανδή: Να μην παίρνουν βιαστικές αποφάσεις στο ΥΠΕΠΘ
Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση, ανέφερε: «Όλοι οι μαθητές έχουν ίσα δικαιώματα πρόσβασης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αυτό είναι ένα ζήτημα αρχής το οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να υπερασπίζονται. Επιπλέον στον όποιο σχεδιασμό προγραμματίζεται απ’ το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί λόγοι που διαταράσσουν τη φυσιολογική μαθητική ζωή. Έτσι για τα ζητήματα της εκπαίδευσης δεν θα έπρεπε να παίρνονται βιαστικές αποφάσεις που διαταράζουν τη μαθητική ζωή των παιδιών μας στο τέλος της φοίτησης τους στο σχολείο. Σήμερα, που όλοι μας βιώνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης καθημερινά, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν χωράνε περικοπές στα όνειρα των παιδιών μας».