Η ομάδα του Βοσνιάδη παρουσιάστηκε ανώτεροι των Αγρινιωτών κι έφτασε καθαρά στο δεύτερο φετινό της τρίποντο, χάρη στη γκολάρα του Νούνες, στο 79′.
Στις πρώτες εφτά αγωνιστικές, η Κέρκυρα είχε βρει το δρόμο προς τα δίκτυα μόλις τρεις φορές, κι αυτές από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Με το πρόβλημα στο σκοράρισμα να είναι οφθαλμοφανέστατο και αντιθέτως, η αμυντική της λειτουργία να είναι το δυνατό της σημείο.
Ε, τούτη τη φορά, απέναντι στον Παναιτωλικό, το δυνατό σημείο των Φαιάκων (η άμυνα) παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα (επί της ουσίας, η ομάδα του Χάβου είχε μια πραγματική στιγμή), ενώ, το μεσοεπιθετικό τους κομμάτι λειτούργησε εξαιρετικά.
Με αποτέλεσμα, η ομάδα του Βοσνιάδη να δημιουργήσει 5-6 βαρβάτες ευκαιρίες για να σκοράρει, -ε, και τι διάολο- μια εξ αυτών θα κατέληγε στο πλεκτό! Κι όντως..
Ήταν το 79ο λεπτό, όταν η “χρυσή”, όπως αποδείχτηκε, αλλαγή του Βοσνιάδη, ο Νούνες, μετά από βολέ του Γιαννακόπουλου και κακή κεφαλιά του Μόρα προς τα πίσω, πάτησε περιοχή, από αριστερά, και πλάσαρε εξαιρετικά, στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη, που σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Γιατί, νωρίτερα, όπου είχε χρειαστεί, είχε βάλει το… χεράκι του ώστε ο Παναιτωλικός να κρατήσει το μηδέν.
Τόσο στο 11ο λεπτό, στην γωνιακή κεφαλιά του Παμλίδη, όσο και στο 32′, με τον κίπερ των φιλοξενουμένων, παρότι έμοιαζε εξουδετερωμένος, να σώζει το πλασε του Γκόμες.
Οι Φαίακες που είχαν κι άλλες σπουδαίες στιγμές, όμως, η αστοχία τους δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν.
Αφού, στο 17′ ο Παμλίδης με το κεφάλι σημάδεψε το δοκάρι, στο 65′, το διαγώνιο βολέ του Επστάιν πέρασε σύριζα άουτ, ενώ, στο 76′, πάλι ο Παμλίδης ενώ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε άστοχα.
Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να δείξει τα καλά δημιουργικά στοιχεία που μας είχε συνηθίσει.
Είναι χαρακτηριστικό, πως, πλην μιας καλής προσπάθειας του Μάζουρεκ (άουτ), στο 29′ και της κλασικής που προέκυψε από… πλάγιο, με τον Γρομητσάρη να κάνει τεράστια προβολή στον Κλέσιο, που βρέθηκε σε θέση βολής, δε μπόρεσε να βγάλει στιγμές.
Ενώ, και μετά το κερκυραϊκό προβάδισμα, η μόνη αντίδρασή του ήταν ένα καλό, αλλά μακρινό βολέ του Μάζουρεκ, και τέλος…
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σέζος από το Κιλκίς, με βοηθούς τους Σαββα (Κιλκίς) και Χατζηνάκο (Δράμας), ενώ, τέταρτος είναι ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).
Οι συνθεσεις των δύο ομάδων:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Σιόντης, Γρομητσάρης, Ντιόγκο, Αρτυματάς, Σπίνουλας, Ζορμπάς (72′ Μπαλάφας), Ιωάννου, Επστάιν (66′ Νούνες), Παμλίδης (88′ Μπάουμαν)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Παρράς (49′ Ρότσα), Μαρινάκης (74′ Μύγας), Μόρας, Μιχάι, Μπράβο, Μάζουρεκ, Ρόσα, Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (59′ Κλέσιο)