Το κείμενο
Το σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ζακύνθου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.
Συνοπτικά παρουσιάζουμε τις τοποθετήσεις της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο σε κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν.
Σχετικά με τη σύσταση φορέα διαχείρισης επιχειρηματικού πάρκου στην Κέρκυρα πιστεύουμε οτι αυτή θα έπρεπε να είναι πρωτοβουλία κυρίως του τοπικού Επιμελητηρίου και των υπολοίπων εμπορικών συλλόγων, έτσι ώστε να έχουμε και μία έμπρακτη απόδειξη για τη διάθεση επενδύσεων απο πλευράς του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού, και η Περιφέρεια θα μπορούσε να συνδράμει επικουρικά στο όλο εγχείρημα και να έχει μειωμένο βαθμό εμπλοκής.
Η εισηγητική επιχειρηματολογία της Περιφερειακής Αρχής περι δημιουργία προοπτικών ίδρυσης νέων επιχειρήσων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των, ήδη εν λειτουργία, επιχειρήσεων ακυρώνεται απο το αβέβαιο περιβάλλον στο οποίο κινείται σήμερα η Ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα των απόλυτα λανθασμένων πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες καθώς και η τωρινή κυβέρνηση.
Μία δεύτερη επισήμανση στην εισηγητική επιχειρηματολογία αφορά την δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Η παράταξη μας δεν θεωρεί «εθνικό στόχο» την δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.α.) έτσι όπως αυτές έχουν θεσμοθετηθεί απο τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και 2012 , νόμους που ακόμα περιμένουμε απο την δήθεν φιλεργατική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει, και ήδη το ποσοστό αυτών των μορφών εργασίας έχει φτάσει το 50% (σύμφωνα με τα στοιχέια Αυγούστου 2016 του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ) με συνέπεια να έχουμε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους με μισθούς κίνας και βουλγαρίας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πάγιο αίτημα μας θα είναι ο πλήρης οικονομικός απολογισμός του φορέα διαχείρισης, σε ετήσια βάση, ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της γνωμοδότησης για την Σ.Μ.Π.Ε. για το ακίνητο Castello Bibelli Κέρκυρας για την παράταξη μας δεν τίθεται κανένα θέμα συζήτησης επι μελέτης Π.Ε. προερχόμενης απο μία εταιρεία που ξεπουλάει όσο όσο την δημόσια περιουσία όπως ακριβώς κάνει το ΤΑΙΠΕΔ.
Ψηφίσαμε αρνητικά διότι θεωρούμε πως η θετική ψηήφος θα νομιμοποιήσει ηθικά μία αποικιοκρατικού τύπου εταιρεία τα μέλη της οποίας απολαμβάνουν ευνοϊκότερης νομικής μεταχείρισης απο τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες και σε καμμία περίπτωση το ΤΑΙΠΕΔ δεν λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Επιπροσθέτως ζητήσαμε απο την Περιφερειακή Αρχή να επιστρέψει στον εντολέα (ΤΑΙΠΕΔ) την συγκεκριμένη μελέτη ως απαράδεκτη και ταυτόχρονα να δεσμευτεί η τωρινή Περιφερειακή Άρχη για την παρουσίαση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την αξιοποίηση του ακινήτου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αξιοποίηση που για την παράταξη μας δεν είναι απαραίτητο να κινείται μόνο προς την όποια εμπορική δραστηριότητα αλλά να καλύπτει εναλλακτικές ανάγκες της κοινωνίας του νησιού.
Κρίναμε ως θετική την εισήγηση για την μετονομασία του κλειστού κολυμβητηρίου Κέρκυρας σε «Σπύρος Γιαννιώτης» και ζητήσαμε από την Περιφερειακή Αρχη να δώσει μεγαλύτερο βάρος στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των αθλητικών υποδομών της Περιφέρειας αλλά και να στηρίξει οικονομικα τα μικρά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Π.Ι.Ν.
Τελευταία σχόλια