Ο κ. Μάνδυλας στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι “Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΗΣΕ ΑΠΟΥΛΗΤΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ” και συνεχίζει προς τους συνάδελφούς του: “Κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών, με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο σκούπα που αιφνιδιαστικά επιχειρείται να ψηφιστεί την Τρίτη το βράδυ, όσες επιχειρήσεις γλίτωσαν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσφέρονται τώρα ως δώρο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μαζί με τον ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΟΑΚΑ που είχαν προηγηθεί το καλοκαίρι) στο υπερταμείο, κατασκεύασμα του 3ου μνημονίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ. και της Ένωσης Κεντρώων. Με την κίνησή της αυτή δεν έμεινε ούτε φύλλο συκής στην κυβέρνηση, όμως πέρα από αυτό το σημαντικότερο είναι ότι και οι τελευταίες επιχειρήσεις του ελληνικού λαού παραχωρούνται στα χέρια των τοκογλύφων εκβιαστών και το ελληνικό δημόσιο χάνει και τα τελευταία εργαλεία άσκησης εθνικής-αναπτυξιακής-οικονομικής-κοινωνικής πολιτικής.
Εκτός των παραπάνω, με την απόφαση της κυβέρνησης ένα είναι σίγουρο: Θα οδηγηθούμε και σε ακριβότερες υπηρεσίες στους καταναλωτές, αλλά και αρνητικότατες εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων των επιχειρήσεων που εκχωρούνται στο υπερταμείο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κανονισμοί κατάστασης προσωπικού, δικαιώματα, θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων. Με βάση αυτά και κυρίως γι το ότι με την παραχώρηση των ΔΕΚΟ το ελληνικό δημόσιο δεν θα έχει πλέον κανένα εργαλείο άσκησης πολιτικής υπέρ του λαού, εμείς ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε πολίτη, κάθε καταναλωτή να αντιδράσει και μαζί να αγωνιστούμε να μην περάσει και αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ”
«Μαύρη» Δευτέρα, χειρότερη Τρίτη
Σημειώνεται ότι το δεύτερο πακέτο των ΔΕΚΟ που θα πρέπει να περάσει στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές. Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι ρυθμίσεις για το μοντέλο – στόχο της ΕΕ για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίόυ υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ.
Παράλληλα, αρκετές από τις προαπαιτούμενες ενέργειες δεν χρειάζονται νομοθέτηση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανησυχία ότι κάποιες ενδεχομένως να καθυστερήσουν αρκετά, θέτοντας σε κίνδυνο την τήρηση του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες στην καλύτερη περίπτωση θα κλείσουν εντός Οκτωβρίου.
Ωστόσο, κάποια από τα προαπαιτούμενα για την υποδόση έχουν ήδη εκπληρωθεί και αυτά είναι μεταξύ άλλων η κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, ο διορισμός διοίκησης στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η έναρξη του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την πώληση τουλάχιστον του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή και η έναρξη της διαπραγμάτευσης για τα τιμολόγια ενεργοβόρων βιομηχανιών.
Το νομοσχέδιο, με τις επείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, εισάγεται προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια.
Τελευταία σχόλια