Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστηρίζει ότι αυτό θα γίνει στη βάση του εθνικού συμφέροντος και του μέγιστου αποτελέσματος για τη χώρα μας και αφορά στις 20 θαλάσσιες περιοχές σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης. Έγινε δε γνωστό μετά τη συνεργασία που είχε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης με την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) Σοφία Σταματάκη.
Ο κ. Λαφαζάνης πάντως τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση από την ηγεσία του υπουργείου εν όψει της ολοκλήρωσης του Διεθνούς διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Άρτα – Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησος), που βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Απαντώντας αργότερα σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για το Ιόνιο και την Κρήτη είναι να αλλάξει το «μοντέλο» των διαγωνισμών προκειμένου το Δημόσιο να συμμετάσχει στην παραγωγή αλλά και στις ερευνητικές δαπάνες.
Πάντως, η εξαγγελία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επανεξέταση του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων σε Ιόνιο και Κρήτη προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Τελευταία σχόλια