Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:
Στο Συμπόσιο συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από τη Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Σουηδία, Ισραήλ και Κίνα. Έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις αλλά και συζητήσεις για το πώς οι γνώσεις των ακαδημαϊκών αυτών θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην Κέρκυρα.
Τα γενικά συμπεράσματα ήταν:
Πρέπει να μελετηθεί επιστημονικά η παρούσα κατάσταση του τουρισμού στην Κέρκυρα και η εικόνα της Κέρκυρας στο εξωτερικό και να καταγραφούν τα θετικά και αρνητικά σημεία, οι απειλές και οι ευκαιρίες.
Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έχει φτάσει στα όριά του και θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε συνδυασμό με ποιοτικά τοπικά προϊόντα και αναβάθμιση υπηρεσιών.
Η όποια τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί το φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού.
Το τουριστικό μας προϊόν θα πρέπει να προωθηθεί μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να αποκτήσουμε άμεση επαφή με τους επισκέπτες.
Στην τελική κυκλική συζήτηση, όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας κύριος Νικολούζος, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους επιστήμονες εξέφρασαν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν στη χάραξη μιας νέας τουριστικής πολιτικής για το νησί και κάποιοι ήδη έχουν σχέδια να διεξάγουν έρευνα στην Κέρκυρα με ίδια μέσα.
Ευελπιστούμε το επόμενο Συμπόσιο, που θα γίνει από 18 μέχρι 21 Απριλίου 2016, να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και να αρχίσει αν αποφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα για την Κέρκυρα.
Τελευταία σχόλια