Συγκεκριμένα, σχετικά με το πρόβλημα να χαθεί το Ζ΄ εξάμηνο πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστήμιο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος υπογράμμισε:
«O Δήμος της Κέρκυρας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών και των γονέων του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστήμιου, που κινδυνεύουν να χάσουν το Ζ΄ 6μηνο πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό εξαιτίας της πίστωσης του κωδικού 4221στ του προϋπολογισμού του ιδρύματος με μηδενικό ποσό, όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των καθηγητών του Ιδρύματος μετά από εισήγηση της Συγκλήτου με Πρόεδρο την Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Σχολής, έως και την εξαφάνισή της, αφού έχει χαθεί η πεμπτουσία των σπουδών του συγκεκριμένου κλάδου, η πρακτική στο εξωτερικό, και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ιστορικά να θυμηθούμε πως η Σχολή αυτή ΤΞΓΜΔ, γνωστή ως ΚΕΜΕΔΙ που στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με έδρα την Κέρκυρα, είναι η παλαιότερη Σχολή του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι η μόνη Σχολή Μεταφραστών και Διερμηνέων στην Ελλάδα και μέχρι προσφάτως ήταν και η ποιο αναγνωρισμένη Σχολή Μεταφραστών και Διερμηνέων στο Εσωτερικό και το Εξωτερικό. Οι απόφοιτοί της ήταν και είναι περιζήτητοι στις Βρυξέλες και σε όλη την Ευρώπη με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Οι ακαδημαϊκοί καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου οφείλουν να τη διαφυλάξουν, να την αναβαθμίσουν και όχι να την υποβιβάζουν. Οι γονείς των φοιτητών με επιστολή τους στο Υπουργό Παιδείας ζητούν τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος και ζητούν να μην εγκριθεί από αυτόν ο προϋπολογισμός που εστάλη με πίστωση μηδενικού ποσού στο Υπουργείο ή να βρεθεί πρόσθετη χρηματοδότηση.
Φρονούμε, ότι είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό της Κέρκυρας, η διατήρηση του υψηλού και αναγκαίου, εν προκειμένω, επιπέδου παροχής εκπαίδευσης από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εις το οποίο, σαφώς και πρέπει να συμπεριληφθεί, η εξάμηνη εκπαίδευση των φοιτητών μας σε ιδρύματα του εξωτερικού. Τούτο επιβάλλεται όχι μόνον από τις εκπαιδευτικές ανάγκες της συγκεκριμένης σχολής, αλλά και από την ιστορικότητα του νησιού μας, η πολυπολιτισμική ταυτότητα του οποίου, συνδέεται άρρηκτα με την καλλιέργεια των ξένων γλωσσών»
Τελευταία σχόλια