Συγκεκριμένα, λοιπόν, η ΑΝΑΣΑ υποστηρίζει στο κείμενό της ότι:
«Με επίθεση στον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο άρχισε την προεκλογική του δράση ως υποψήφιος βουλευτής ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γ. Καλούδης.
Μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, υποστήριξε, ψευδόμενος, ότι «..και ο Θ. Γαλιατσάτος είχε την άποψη ότι πρέπει να διαλυθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να πάει η Κέρκυρα στην Ηπειρο..»!
Στην συνέχεια κατήγγειλε την δήλωση συμπαράστασης του περιφερειάρχη στον γεμάτο συμβολισμούς και μαχητικότητα αγώνα των καθαριστριών απέναντι στην τρόικα και την ελληνική μνημονιακή πολιτική, προχωρώντας μάλιστα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «..ενώ η Κέρκυρα ήταν γεμάτη σκουπίδια ο Γαλιατσάτος ασχολιόταν με τις καθαρίστριες…»!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α, ως περιφερειακή αυτοδιοικητική παράταξη, δεν είχε και δεν έχει σκοπό να εμπλακεί στην προεκλογική συζήτηση και αντιπαράθεση. Θα υπερασπιστεί όμως τις θέσεις της τόσο για την προοπτική της ΠΙΝ και την ενδυνάμωσή της όσο και για την υπεράσπιση των εργαζομένων στην μάχη για τα δικαιώματα τους, από κάθε σκόπιμη υπονόμευση και διαστρέβλωση».
Από τη μεριά του ο Γιώργος Καλούδης απαντώντας στο κείμενο της ΑΝΑΣΑ τονίζει ότι:
«Ατυχής υπήρξε η ανακοίνωση του κ. Γαλιατσάτου προς το πρόσωπό μου με αφορμή την αναφορά μου σχετικά με την άρνηση του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν στο παρελθόν τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ποτέ δεν ανέφερα ότι ο κ. Γαλιατσάτος επεδίωξε την ένωση των Ιόνιων Νησιών με την Ήπειρο. Αυτό που επικαλέστηκα ήταν η δεδηλωμένη άποψη του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου ότι η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος θα πρέπει να υπάγονται στην Πάτρα και Κέρκυρα – Λευκάδα στα Ιωάννινα. Τη θέση αυτή είχε λάβει ως Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Διονύση Γεωργάτου, στηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε χαρακτηριστεί ως «τεχνητή Περιφέρεια». Μετά τις αντιδράσεις μας και το σάλο που είχε δημιουργηθεί, η θέση αυτή δεν κατεγράφη στα επίσημα συμπεράσματα του συνεδρίου.
Καλό είναι οι πολίτες να έχουν μνήμη και κρίση, ιδίως ενόψει την επιλογής των ανθρώπων που, στηριζόμενοι στην ψήφο μας, καλούνται να διαμορφώσουν το πολιτικό μέλλον του τόπου μας.»
Τελευταία σχόλια