Η επερώτηση
Κύριε Περιφερειάρχη,
Μετά τη Καθαρά Δευτέρα-μέσα Φλεβάρη 2015 έγιναν εκτεταμένες κατολισθήσεις και πολύ μεγάλες ζημίες στο οδικό δίκτυο: 1) « ΕΟ 30 Αρκαδάδες-Πάγοι- παραλία Αη Γιώργη, 2)στην «ΕΟ Αγρού-Ασπιωτάδων-Μανατάδων-Αρίλλα» και
3) στον δημοτικό δρόμο Ασπιωμανατάδων-ΑηΓιώργη Πάγων που ξεκινάει από την ΕΟ Αγρού-Ασπιωτάδων-Μανατάδων-Αρίλλα και καταλήγει στον Άη-Γιώργη στην «ΕΟ Αγρού-Ασπιωτάδων-Μανατάδων-Αρίλλα». Σε κάποια σημεία οι κατολισθήσεις έχουν ξανασυμβεί και σε κάποια από αυτά τα σημεία είναι η 10η φορά που αποκόπτεται ο δρόμος τα τελευταία 20 χρόνια, προφανώς λόγω έλλειψης πρόνοιας και κακοτεχνιών. Εφέτος οι ζημιές ήταν πολύ μεγαλύτερες.
Σε Ασπιωτάδες και Μανατάδες επειδή δεν έχουν κατασκευασθεί χαντάκια δεξιά και αριστερά του δρόμου κινδυνεύουν με κατάρρευση και σπίτια. Ήδη μετακινήθηκαν όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Και εσείς ο ίδιος επισκεφθήκατε μάλλον τέλη Φλεβάρη 2015 τη περιοχή και ξέρατε τον αποκλεισμό της με λεωφορεία αλλά πρόσφατα στον κ. Μάμαλο είπατε ότι δεν ..το ξέρατε.
Τριάντα (30) Παγιώτες επισκέφθηκαν τη κ.Πανδή στο γραφείο της και της έθεσαν όλες τις παραμέτρους και η οποία τους υποσχέθηκε ταχεία αποκατάσταση. Εις μάτην.
Τρείς μήνες μετά και η Ε.Ο. 30 από Αρκαδάδες-Πάγοι- παραλία Αη Γιώργη δεν έχει αποκατασταθεί.
Λεωφορείο μαθητικό και γενικά λεωφορείο είχε να περάσει από τη Καθαρά Δευτέρα. Πέρασε μόλις πριν 4 μέρες και μάλιστα με προσωπική ευθύνη των οδηγών γιατί βρίσκουν στο έδαφος του δρόμου και στη θέση Ρεβέλι (τα λεωφορεία βρίσκουν) και πριν και μετά τον οικισμό Πάγων.
Αλλά και η ετέρα οδός, η κύρια οδός προσπέλασης με τουριστικά λεωφορεία προς τον ΑηΓιώργη Πάγων-Αφιώνα είναι αυτή του δημοτικού δρόμου Ασπιωμανατάδων-ΑηΓιώργη Πάγων που ξεκινάει από την ΕΟ Αγρού-Ασπιωτάδων-Μανατάδων-Αρίλλα και καταλήγει στον Άη-Γιώργη και η οποία επίσης δεν έχει αποκατασταθεί, και δεν μπορούν να περάσουν λεωφορεία αφού ούτε 3 α δεν έπεσε.
Ερωτάσθε:
1) Τι κόστος αποκατάστασης έχουν προυπολογίσει οι υπηρεσίες σας και τι κόστος ο Δήμος ;
2) Έχουν συμπεριλάβει και τα κτίρια –οικίες σε ΑσπιωΜανατάδες ;
3) Συνεργαστήκατε με τον Δήμο για τη ταχεία αποκαταστάση του δρόμου Ασπιωμανατάδων- Άη Γιώργη Πάγων που ξεκινάει από την ΕΟ Αγρού-Ασπιωτάδων-Μανατάδων-Αρίλλα, που είναι ο κύριος δρόμος πρόσβασης με τουριστικά λεωφορεία ;
4) Υπάρχει απόφαση να χαρακτηρισθεί ως επαρχιακός και αυτός ο δρόμος ;
5) Για ποια έργα και για ποια ποσά κάνατε απ΄ευθείας αναθέσεις ;
6) Ποιο μέρος έχει εκτελεσθεί και για ποιο δεν έχει γίνει καμμία ανάθεση έργου ;
7) Γιατί δεν αποκαταστάθηκαν πλήρως οι δρόμοι εκεί που έγιναν οι παρεμβάσεις σας με αποτέλεσμα να βρίσκει κάτω το λεωφορείο και οι οδηγοί λεωφορείων να τα οδηγούν με προσωπικές ποινικές και αστικές ευθύνες τους ειδικά έναντι των μαθητών;
8) Γιατί αργήσατε τόσο πολύ και έχουν υποστεί τουριστική δυσφήμηση οι περιοχές αυτές ;
9) Υπάρχουν χρήματα για την ταχύτατη εκτέλεση των οφειλόμενων έργων ή τα δώσατε όλα (ως αποθεματικά) στο αθηνοκεντρικό κράτος ;
10)Ποιοι εργολάβοι εκτέλεσαν τα έργα, ποια πρόσωπα τα παρέλαβαν και ποιοι μηχανικοί εκπόνησαν τις μελέτες στα ίδια σημεία που κάθε 2-3 χρόνια επαναλαμβάνονται οι κατολισθήσεις ;
Ζητάμε να μας παραδώσετε:
Τις μελέτες αποκατάστασης των δρόμων στη προτέρα κατάσταση, τις συμβάσεις ανάθεσης και τα παλαιά πρωτόκολλα παραλαβής των δρόμων στα σημεία που επαναλαμβάνονται οι κατολισθήσεις-αποκοπές των δρόμων.
Οι προτάσεις Καλούδη για το προσεχές Περιφερειακό
Σας ΖΗΤΑΜΕ να θέσετε ως θέματα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ το Σάββατο 30 Μάη 2015 τα εξής:
1ο: Η έλλειψη Δικαστικών υπαλλήλων στο Δικαστικό κτίριο Κέρκυρας εξ αιτίας των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και μεταθέσεων και η σχεδόν παράλυση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης.
2ο Θέμα: Η πολύ κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Κέρκυρας με σήμα κατατεθέν τη μη προσβασιμότητα(με λεωφορεία) του ΑηΓιώργη Πάγων.
Τελευταία σχόλια