Μάλιστα επιχειρηματίες και κάτοικοι τονίζουν ότι η απουσία του Δήμου είναι χρόνια με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στις υποδομές της περιοχής. Είναι γνωστό ότι πλήθος κατοίκων δραστηριοποιείται στον τουρισμό και ζει από αυτόν με κύριο άξονα την παραλία των Ερμόνων. «Δεν μιλάμε για επισκέπτες ή καιροσκόπους αλλά για ντόπιο πληθυσμό από το Βάτο και τους Γιαννάδες καθώς και επιχειρήσεις πολλών εκατομμυρίων που δίνουν δουλειά σε πάνω από 300 εργαζομένους», τονίζουν.
Επικίνδυνη η πρόσβαση στην παραλία
Η πρόσβαση προς αυτή την παραλία αρχίζει πλέον και είναι επικίνδυνη και αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη τότε θα καταστεί αδύνατη και γι’ αυτό κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας.
Σημειωτέον ότι οι συνεχείς βροχοπτώσεις αλλά και οι θαλασσοταραχές των τελευταίων χρόνων έχουν διαβρώσει το πρανές στην αρχή αλλά και τη βάση του δρόμου, που αρχίζει να κρεμάει. Οι μεγάλοι ογκόλιθοι που είχαν τοποθετηθεί πριν από μια 20ετία για να στηρίξουν το δρόμο στην παραλία έχουν μετακινηθεί από τη θάλασσα και έτσι τα θεμέλια του δρόμου δεν προστατεύονται από τη διάβρωση.
Η βάση της εξέδρας του Ναυαγοσώστη τα αποδυτήρια και τα δημόσια ντους που υπήρχαν έχουν εξαφανιστεί, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, αναρωτώμενοι για ποια «Γαλάζια Σημαία» μπορούμε να μιλάμε στην περιοχή.
Παρέμβαση τώρα
Η μη έγκαιρη παρέμβαση θα έχει σαν συνέπεια την εκθετική αύξηση του κόστους επισκευής της βλάβης και γνωρίζοντας ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν αυτές τις εποχές, ζητούν από το Δήμο «εκτίμηση της κατάστασης και έγκαιρη διόρθωση των βλαβών που δεν θα κοστίσει τώρα στους δημότες τόσο, όσο μετά από κάμποσους μήνες. Ας μην ξεχνάμε ότι η τουριστική περίοδος αρχίζει τον Απρίλιο και δεν είναι απαραίτητο οι τουρίστες μας να βλέπουν αυτή την κατάσταση ούτε φυσικά να καταστρέψουμε τις διακοπές τους, αλλά και τις επιχειρήσεις της γύρω περιοχής κάνοντας εργασίες καλοκαιριάτικα».
Τελευταία σχόλια