Στην έδρα του Λαοδάμαντα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων απο Άγιο Ματθαίο, Αχαράβη,Αρίλα, Βουνιατάδες, Κάτω Γαρούνα, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κασσιώπη,Καβαλούρι, Κρήνη, Μακράδες, Μπενίτσες, Μοραΐτικα, Νυμφές, Πέλεκα, Πετριτή, Πλάτωνα, Σινιές, Στρογγυλή, Λευκίμμη (ΦΑΕΘΩΝ), Χλωμό, από την «πόλη» ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας, ο Ηρακλής και φυσικά τα τμήματα του Λαοδάμαντα.
Συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικά στην πορεία προς την ημερομηνία πραγματοποίησης του Φεστιβάλ, αλλά και προτάσεις που θα το καταστήσουν ακόμη πιο λειτουργικό αφού σαν εκδήλωση είναι και μαζικότατη διήμερη πολιτιστική εκδήλωση που η ομαλή διεξαγωγή του, η απρόσκοπτη ροή της εκδήλωσης απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται. Αποφασίστηκε δε τα προσκαλεσμένα σωματεία να εμφανισθέν μόνο με ένα χορευτικό τους τμήμα.
Μια μεγάλη εκδήλωση, θεσμός πια μετά από 18 χρόνια, στην επέτειο ενός μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα με πολλαπλά μηνύματα. «Επίκαιρα μηνύματα με το βασικότερο ότι ο λαός πρέπει να πιστεύει πάντα στο δίκιο και τη δύναμη του αγώνα του. Ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία προς αυτούς που επιβουλεύονται την ελευθερία του, την ίδια του την ζωή» τονίζει ο γραμματέας του Λαοδάμαντα κος Πέρρος Νίκος και συνεχίζει: « Ο Ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτε από αυτούς που καλλιεργούν την μοιρολατρία, που τρομοκρατούν με εκβιασμούς ότι δεν γίνεται τίποτε. Και τότε υπήρχαν αυτοί που εχθρεύονταν την επανάσταση και υπερασπίζονταν το παλιό κοινωνικό καθεστώς, το Οθωμανικό σύστημα και την εξουσία του Σουλτάνου γιατί αντλούσαν προνόμια από αυτό. Απαιτούσαν πίστη και υποταγή στην “Ιερή Συμμαχία” των δυναστών τότε. Και σήμερα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τα μηνύματα του ’21, από τα λόγια και τις πράξεις των Λαϊκών Ηρώων, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μακρυγιάννη, του Ρήγα. Η Κέρκυρα τιμά αυτόν τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο, με χορούς και τραγούδια δημιούργημα του ίδιου του λαού, μέσα από τον αγώνα του για επιβίωση, μέσα από τις κοινωνικές του στιγμές, της χαράς ή της λύπης»
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Τελευταία σχόλια