Εφτά διαφορετικά σχέδια που φέρουν και τις ονομασίες ελληνικών νησιών, όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Δήλος, Ρόδος, Αντίπαρος, Κνωσσός, Κίμωλος, παρουσιάζουν επιχρυσωμένα με 24Κ χρυσό, μοτίβα από τις ιστορικές συλλογές του Ηλία Λαλαούνη- από την «Μινωική και Μυκηναϊκή» καθώς και από την «Παλαιολιθική και Νεολιθική» συλλογή- ενώ κυκλοφορούν σε 200 μόνο αριθμημένα αντίτυπα ανά μοντέλο.
Η εκπληκτική σειρά σανδαλιών έρχεται σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Χριστίνας Μαρτίνη με την Μαρία Λαλαούνη, creative directors των δύο εταιριών.
Η Χριστίνα πριν από δέκα περίπου χρόνια υπήρξε νεαρή σχεδιάστρια παπουτσιών του οίκου Louis Vuitton. Στην συνέχεια εργάστηκε για τον οίκο Balenciaga, ώσπου το 2011 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ιδρύσει πριν τρία χρόνια την εταιρία μαζί με τον business partner της Νικόλα Μίνογλου.
Παντρεμένη πλέον με δύο μωρά, ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα από όπου έχει καταφέρει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνει τα σανδάλια της ένα απαραίτητο κομμάτι της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας όλων των στιλάτων γυναικών ανά τον κόσμο. Μεταξύ τους συγκαταλέγονται η Ριάνα, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.
Must have
Η συγκυρία δεν μπορούσε να είναι καλύτερη για την συνεργασία των δύο οίκων, καθώς είναι κυρίαρχη φέτος το καλοκαίρι η τάση του Μεσογειακού glamour από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Όλες οι πασαρέλες των γνωστών οίκων μόδας – όπως η Chloe και η Isabel Marant- έχουν κατακλυστεί από τα lace up σανδάλια που για τις πιο τολμηρές φτάνουν μέχρι το γόνατο και από τα bohemian chic ρούχα με τις δαντελένιες ριχτές πουκαμίσες, τα σουέτ γιλέκα και τις τσάντες με κρόσσια.
Και φυσικά ένα ζευγάρι κομψά σανδάλια AGS με την υπογραφή Lalaounis, συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτη επαναφορά του greek chic εκείνων των χρυσών εποχών….
Τι λένε για την συνεργασία
«Κάποια στιγμή με πλησίασε η Χριστίνα και μου πρότεινε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας. Καθώς η στάση μας απέναντι στη δημιουργική διαδικασία αλλά και οι χαρακτήρες μας ταίριαξαν, τολμήσαμε να προχωρήσουμε», δήλωσε η Μαρία Λαλαούνη στο Πρώτο Θέμα. «Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους συνεργάτες μου έπεσε η ιδέα για συνεργασία με τον οίκο Λαλαούνη», συμπληρώνει η Χριστίνα Μαρτίνη και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν πίστευα ότι το σχέδιο αυτό θα γινόταν πραγματικότητα. Τελικά, αφού μίλησα με τη Μαρία, της έστειλα κάποιες προτάσεις και βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα. Γνωριστήκαμε και αμέσως καταλάβαμε ότι θα μπορούσαμε να δουλέψουμε από κοινού καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Η όλη διαδικασία υπήρξε και για τις δυο μας ιδιαίτερα δημιουργική».
Με πληροφορίες από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». (protothema.gr)
Τελευταία σχόλια