Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΦΕΝΔΟΝΗ” Ν.Κ. 936 κατά τη διαδικασία χειρισμών, στο Ε/Π-Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Κ. 989 το οποίο ελλιμενίζονταν, κενό επιβατών, στη θέση “ΣΠΗΛΙΑ” εντός του παλιού λιμένα Κέρκυρας.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στα δύο σκάφη και συγκεκριμένα, εκτεταμένες υλικές ζημιές και διαρκή ακυβερνησία στο Ε/Π-Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ” και εκδορές μικρής έκτασης στην αριστερή πλευρά στο “ΣΦΕΝΔΟΝΗ” ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 42χρονος κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΦΕΝΔΟΝΗ” ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών.
Τελευταία σχόλια