Που συμμετείχαν στο απόσπασμα Λατζίδη, στις 24 Νοέμβριου 1940.
Ομιλητής ο κ. Δημήτρης Μετάλληνος, Διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου, με θέμα : “75 Χρόνια Από την Θυσία των Κερκυραίων Μαχητών του Αποσπάσματος Λαντζίδη – 24 Νοέμβριου 1940”.
Θα προβληθεί βίντεο που επιμελήθηκε ο κ. Σπύρος Σουρβίνος, με μαρτυρίες και εικόνες του χώρου που κινήθηκε το Απόσπασμα. Επίσης θα ακουστούν: To συμφωνικό ποίημα “Ξανθό Παλικάρι”, για βαρύτονο και ορχήστρα , που αποτελεί σύνθεση του Κερκυραίου συνθέτη Σωκράτη Χειμαριού, πάνω σε ποίηση του Ζωγράφου και Εκπαιδευτικού Φίλη Κένταρχου καθώς και η σύνθεση του κ. Σωκράτη Χειμαριού, σε στίχους Φίλη Κένταρχου “Κέρκυρα γλυκιά μας πατρίδα” προσαρμοσμένα για φωνή και πιάνο.
Συμμετέχουν η κα. Μαριλενα Ελούλ (πιάνο), ο βαρύτονος κ. Πέτρος Καρύδης και ο τενόρος κ.Σπύρος Σουέρεφ.
Τέλος από τον Σύλλογο θα γίνει, τιμής ένεκεν, ένα μικρό αφιέρωμα γύρω από την ιστορία και την δράση του 10ου Πεζικού Συντάγματος, με παράλληλη προβολή ενός μέρους του σχετικού αρχειακού υλικού, το οποίο διαθέτει.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:30 εις την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου (Γυμναστήριο).
Τελευταία σχόλια