Σε συνεργασία με το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καλεί δύο χορευτές, τον Edgen Lame και τη Χριστίνα Μερτζάνη , τον συνθέτη και διδάσκοντα στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρο Λώτη και τον φωτιστή Μιχάλη Καπετανίδη να μοιραστούν τη σκηνή. Χωρίς πρόβα, οι καλλιτέχνες θα συναντηθούν για πρώτη φορά επί σκηνής. Η κάθε τους στιγμή θα είναι μια ευκαιρία γνωριμίας, απλόχερης ανταλλαγής αλλά και πηγή έμπνευσης η οποία θα τους οδηγήσει προς ένα άγνωστο μέρος, προς ένα δρόμο που δεν έχει ξαναπατηθεί, μια σύνθεση που δεν έχει ξαναγίνει μέσα από την αυθόρμητη δράση και την αφοσίωση στο παρόν. Χαράζοντας το δικό τους ταξίδι στο εδώ και το τώρα, το αποτέλεσμα θα είναι μια παράσταση πρόκληση. Μετά τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό σχετικά με τις δραστηριότητες του επερχόμενενου φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα”!
Η Χριστίνα Μερτζάνη γεννήθηκε στο Qeparo Αλβανίας το 1982. Αποφοίτησε ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού το 2004 από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Η πρώτη της χορογραφική δουλειά (video-dance «χωρίς ίχνος») βραβεύτηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο την Άνοιξη του 2004. Από τότε έως σήμερα έχει χορογραφήσει για τις ομάδες χορού «Άρθρωσις» , «V.Void», ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, επαγγελματικές σχολές χορού όπως SOZO Visions in Motion, καθώς και θεατρικές ομάδες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ελεύθερη πτώση με την οποία παρουσίασε τα έργα “μεταμόρφωση”, “inside” και “εμπλοκή” σε φεστιβάλ και θέατρα στην Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία. Μερικές από τις ομάδες για τις οποίες έχει χορέψει είναι οι Smack, Λάθος Κίνηση, Ad-Lip, Quassistellar, Αμάγαλμα, Άνω Τελεία, Χοροθέατρο Ροές, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Έχει επίσης χορέψει χορογραφίες των: Wim Vandekeybus, Mark Morris και Martha Graham.Από το 2005 παραδίδει μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, partnering καθώς και stretching-γυμναστικής. Έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους (κρατικά θέατρα, ομάδες, επαγγελματικές σχολές χορού και studio) σε Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία όπως τα κρατικό θέατρο St. Gallen, Bern Osnabruck, επαγγελματικές σχολές χορού SOZO Visions in Motion,ομάδες χορού cie toula limnaios, studio DAN.C.CE, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Στούντιο Μέτση, Kιλόμπο, Perfect Massine, Griffon Nέα Γουινέα κ.α. Από το 2010 συνδιοργανώνει το φεστιβάλ σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα “.
Ο Edgen Lame γεννήθηκε στα Τίρανα (Αλβανία) το 1978. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Ακαδημίας Χορού της Αλβανίας και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.). Από το 2002 είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Sinequanon”.
Έχει συνεργαστεί με αρκετές ομάδες χορού, όπως οι: “Rootlessroot”, “Hellenic Dance Company”, “Πέλμα”, “Ασώματες δυνάμεις”, “Ελατήριο”, “Εννίαμορφο”, “Μικρό χορευτικό θέατρο”, “Ad Lib dance company” και “Χορευτές”. Και με τους εξής χορογράφους: Wim Vandekeybus, Richard Alston, Martin Lawrence, Αθηνά Βάχλα, Κωνσταντίνο Ρήγο, Μιχάλη Ναλμπάντη.
Έχει χορέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων Τεχνόπολη-Γκάζι, Φεστιβάλ «Αισχύλεια» Ελευσίνας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Θεατρική Άνοιξη, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας)
και στο εξωτερικό (Almada International Dance Festival Λισαβόνα (Πορτογαλία), Trajectos Festival και Dies De Dansa Festival στην Βαρκελώνη Σαραγόσα Μπιλμπάο Αλμπασέντε Σεβίλλη Κάντιθ (Ισπανία), Festival de Dance Κάννες (Γαλλία), Milano Incontra La Grecia Festival Μιλάνο (Ιταλία), Holland Dance Festival Χάγη (Ολλανδία), Festival Griechenland Στουτγάρδη (Γερμανία), Tanec Praha Festival, (Τσεχία), Arena Theatre Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Μόσχα (Ρωσία), Πολιτιστικό Έτους της Ελλάδας στο Πεκίνο Experimental Theatre και Shangai Music Hall (Κίνα), Ramallah Dance Festival στην Ραμάλα Βηθλεέμ και Ναζαρέτ (Παλαιστίνη), Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κύπρου (Κύπρος).
Θεόδωρος Λώτης
Σπούδασε κιθάρα, φλάουτο και σύνθεση στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Αγγλία. Έχει συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Έλαβε πρώτα, δεύτερα βραβεία και διακρίσεις στους διαγωνισμούς σύνθεσης Time Play – Jeu de Temps, Métamorphoses, Luigi Russolo, CIMESP, Sculpted Sound Composers Competition, Bourges 2000, Louvain-La-Neuve. Το 2002 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Εκτέλεσης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, στις Βρυξέλλες, που χρηματοδοτήθηκε από το Fonds Européen des Sociétés d’Auteurs pour la Musique. Αφού συνέθεσε έργα για οργανικά σύνολα και κυρίως για το χορό και το θέατρο, οι πρόσφατες ερευνητικές του δραστηριότητες στον τομέα της σύνθεσης εστιάζουν στο ηχητικό φάσμα, το ηχόχρωμα, τον ηχητικό χώρο και τις σχέσεις του με το φως. Είναι Επίκουρος Καθηγ
ητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ελληνικής Εταιρίας Ακουστικής Οικολογίας. (www.theodorelotis.com).
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, Σχολεμβούργου 39, Κέρκυρα
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
2, 3 και 4 Απριλίου
ώρα: 20.30
είσοδος: 8 ευρώ (φοιτητικό 5 ευρώ)
Τελευταία σχόλια