Έτσι, η περίφημη διεύρυνση που ευαγγελίζεται η Κ.Ε. του κόμματος στην μόλις το Σάββατο συνεδρίασή της, για την Κέρκυρα δεν ισχύει καθώς τόσο η υποψηφιότητα του Αντώνη Γεωργόπουλου όσο και το εκπεφρασμένο προφορικό ενδιαφέρον του Αλέκου Μιχαλά απορρίφθηκαν μέσα σε ένταση.
Η πρόταση για το ψηφοδέλτιο
Το ψηφοδέλτιο που η Νομαρχιακή προτείνει στην Αθήνα, αποτελείται από τους:
Στέφανος Σαμοΐλης (νυν βουλευτής)
Γιώργος Ραιδεστινός (αντιδήμαρχος, πρώην γραμματέας Ν.Ε.)
Γιώργος Τόμπρος (πρώην γραμματέας Συνασπισμού)
Κώστας Παυλίδης (αντιδήμαρχος)
Φωτεινή Βάκη (καθηγήτρια Ι. Πανεπιστημίου)
Κείμενο «βέτο» κατά της υποψηφιότητας Γεωργόπουλου
Υπήρξε κείμενο στο οποίο υπογράφουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και 15 συνολικά μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν6 συγκεκριμένους υποψηφίους στην Αθήνα, με έγκριση τελικά για τους 5 εξ αυτών. Στην πρόταση δεν συμπεριελήφθη ο Α. Γεωργόπουλος, ενώ κατά της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του τάχθηκαν αρκετά μέλη της Νομαρχιακής τόσοσ τη χθεσινή όσο και στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι αντιδρώντες καταλογίζουν στον πρώην πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ ότι είχε επιτεθεί με σκληρές εκφράσεις στην δημοτική ηγεσία προτού φύγει από την Κέρκυρα (σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CorfuPress.com).
Ο κ. Γεωργόπουλος είχε εκφράσει και επισήμως το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητά του είχαν στηρίξει αρκετά μέλη της οργάνωσης Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επικράτησε το βέτο που ασκήθηκε προκειμένου να μην συμβούν μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές όσα τραυμάτισαν το κόμμα τους μήνες που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών.
«Δεν υπέβαλλε γραπτή υποψηφιότητα»
Όσον αφορά την περίπτωση του Αλέκου Μιχαλά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε εκφράσει εδώ και μερικές εβδομάδες προφορικά το ενδιαφέρον του, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια διεύρυνσης και προσέλκυσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, «πασοκογενή» πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα (π.χ. Α. Μητρόπουλος) είχαν στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ωστόσο, δεν συζητήθηκε καν καθώς, σύμφωνα με τον Κώστα Γκούση, γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια υποψηφιότητα δεν εκφράστηκε ποτέ επίσημα και γραπτώς.
Γκρίνιες για το «στενό» ψηφοδέλτιο
Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ήδη οι γκρίνιες για την επιλογή του ψηφοδελτίου είναι πολλές, αφού απορρίφθηκαν δύο υποψηφιότητες που μαζί τους τραβάνε πολλές ψήφους. Ο κ. Γεωργόπουλος ήταν ο πρώτος εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κέρκυρας με σχεδόν 3.500 ψήφους, ενώ ο Αλέκος Μιχαλάς ήταν ο πρώτοις εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων ξεπερνώντας τους 2.000 ψήφους…
Μάλιστα, τα στελέχη που εκφράζουν κριτική για την επιλογή σημειώνουν με νόημα ότι η καταρρέουσα Ν.Δ. στην Κέρκυρα προσπαθεί να φτιάξει το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνοντας κάθε στέλεχός της (π.χ. Τρεπεκλή, Σπύρου) που μπορεί να αντλήσει ψήφους ακόμα και αν είχε συγκρουστεί με την ηγεσία του κόμματος.
Με δικαίωμα βέτο για έναν η Αθήνα
Τώρα, το ψηφοδέλτιο «περνά στα χέρια» της Αθήνας, αφού η κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα θα προχωρήσει στη σύνταξη της τελικής λίστας, έχοντας το δικαίωμα να αποφασίσει αυτή για ένα εκ των τεσσάρων προσώπων (πλην του βουλευτή) που θα απαρτίσουν το συνδυασμό – μόνο όμως στην περίπτωση που υπάρξει κεντρική συμφωνία με άλλο κόμμα.
Τελευταία σχόλια