Αν και η Κέρκυρα ήταν η πρώτη περιοχή που πριν από δέκα χρόνια έγιναν πτήσεις υδροπλάνων και η υποδομή στο Λιμάνι είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τις πτήσεις, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ότι στην περιοχή του θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του «στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα»!
Όλα αυτά την ώρα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και της ΝΔ τώρα είχαν υποσχεθεί αρχικά λειτουργία των υδατοδρομίων των Επτανήσων από το Μάιο του 2013, η ημερομηνία μετατέθηκε για το Μάιο του 2014, μετά πάλι για το καλοκαίρι του 2014 και τώρα, η έναρξη πτήσεων με υδροπλάνα έχει μετατεθεί και πάλι για τη θερινή σαιζόν του 2015!
Και, φυσικά, οι μεγάλες κουβέντες από πλευράς του Υφυπουργού Υποδομών: «Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος και όχι ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο τακτικού χαρακτήρα»…
Αν και ακόμα δεν έχουν τελειώσει όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών που έχουν πάρει τις πρώτες άδειες για πτήσεις στην Ελλάδα (μία κυρίως σε Ιόνιο και Δ. Ελλάδα και άλλη στο Αιγαίο) θεωρούν ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στο σύνολό τους το Μάιο του 2015, ενώ από τον Οκτώβριο πιθανόν να είναι έτοιμα τα συστήματα κρατήσεων προκειμένου να μπορούν οι πτήσεις, είτε πρόκειται για μεταφορά ή για εκδρομές, να ενταχθούν στα τουριστικά πακέτα της επόμενης σαιζόν.
Στην Κέρκυρα, υδατοδρόμια θα δημιουργηθούν στο Λιμάνι (και όχι στη Μαρίνα Γουβιών όπως παλαιότερα), στους Παξούς, στην Ερείκουσα και τους Οθωνούς ενώ η αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείο Ναυτιλίας έχει οδηγήσει σε εμπλοκή τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίου και στο Μαθράκι, με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση το νησί αυτό να μείνει εκτός…
Τα υδατοδρόμια, αν και θα είναι ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, θα τα εκμεταλλεύεται η εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» η οποία προχωρά τη διαδικασία αδειοδότησης. Η εν λόγω εταιρία θα λειτουργεί στην περιοχή μας επίσης στην Ιθάκη, την Πάτρα, έχει ζητήσει άδεια για το Μεσολόγγι ενώ θα εκτελεί πτήσεις και στην Κρήτη.
Στη Ζάκυνθο θα δραστηριοποιηθεί άλλη εταιρία, η «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» ενώ είναι άγνωστο ακόμα αν θα συνδυάζονται πτήσεις των δύο εταιριών για να συνδέουν τα δύο άκρα των Επτανήσων.
Τελευταία σχόλια