Αναλυτικά:
Στα πλαίσια της συγκρότησης της νέας συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ, στελέχη της έκαναν περιοδείες στα Σωματεία της ΒΔ Ελλάδας με την αφορμή της αξιολόγησης, για να ψαρέψουν τους παλιούς, γνωστούς «πρόθυμους» από κάθε χώρο, και να τους βαφτίσουν «υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις».
Η φράση «ελάτε να συζητήσουμε για αυτά που μας ενώνουν κι όχι για αυτά που μας χωρίζουν» ειπώθηκε και επαναλήφθηκε σε όλους τους τόνους αλλά οι εργαζόμενοι είχαν άλλη άποψη.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας που έχει αποβάλει από το συνέδριο τα 2 μεγαλύτερα σωματεία της Βορειοδυτικής Ελλάδα επειδή δέχονται στη δύναμή τους τους συμβασιούχους, που συναποφασίζει με την ΚΕΔΕ και τους Υπουργούς για τα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που στέλνει τους αγώνες των εργαζομένων να λυθούν στα δικαστήρια, που συμφωνεί πλήρως με την ουσία της αξιολόγησης και κάνει σημαία τις απολύσεις και μόνο, είναι ανεπιθύμητη στους Συλλόγους.
Στις συνελεύσεις που έγιναν με την παρουσία των στελεχών της Ομοσπονδίας, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή, χωρίς να υπολογίσουμε την Συνέλευση του Σωματείου Κέρκυρας όπου δημιουργήθηκε ένταση ακριβώς για να αποχωρήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Παρόλα αυτά τα «υγιή» στοιχεία της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ διαστρέβλωσαν την απαξίωση του κόσμου και δεν δίστασαν να μεταφέρουν ότι τα Σωματεία του ΠΑΜΕ δεν κάνουν συνελεύσεις.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κρίθηκαν και κρίνονται καθημερινά από τους εργαζόμενους που βλέπουν τις ταξικές δυνάμεις στο πλάι τους, που βλέπουν τις ταξικές δυνάμεις να ενημερώνουν, να αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς, να οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς. Ήταν και θα παραμείνουν αυτοί που θα παλεύουν με κάθε τρόπο να γίνονται Συνελεύσεις, να παίρνουν οι εργαζόμενοι το λόγο, να αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντά τους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι εκείνες που σήκωσαν το βάρος των συνελεύσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς, πολύ πριν βρει το θράσος η ΠΟΕ-ΟΤΑ να έρθει. Έτσι μόνο στα Γιάννενα έγιναν 10 συνελεύσεις εργαζομένων (ανά Διεύθυνση στο Δήμο Ιωαννιτών και ανά Δήμο για τους περιφερειακούς Δήμους) για την προετοιμασία της πολυπληθέστατης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Στην Θεσπρωτία πραγματοποιήθηκαν 4 συνελεύσεις εργαζομένων και στην Πρέβεζα 3.
Αν ψάχνουν για Σωματεία που δεν κάνουν συνελεύσεις, για σωματεία που δεν συνεδριάζει ούτε καν το Διοικητικό τους Συμβούλιο, μπορούν να κοιτάξουν τις «υγιείς δυνάμεις» στο Σωματείο της Άρτας. Εκεί θα βρουν και πολλούς σύνεδρους για να στήσουν τη νέα τους παράταξη.
Τελευταία σχόλια