Ο Δήμος Κέρκυρας, ως επικεφαλής εταίρος του συγχρηματοδοτούμενου έργου ΤΡΝΜ –Τουριστική προβολή σε νέες αγορές (Interreg Greece-Albania), συμμετείχε με τουριστικό περίπτερο μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερεις εταίρους, οι οποίοι είναι από την Ελλάδα (Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC Ηπείρου) , το InnoPolis ΜΚΟ) και από την Αλβανία (Περιφέρεια της Αυλώνας και ο Αλβανικός Οργανισμός Τουρισμού).
Η Διεθνής Τουριστική έκθεση IMTM 2014, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Ισραήλ και όπου φέτος έκλεινε τα 20 χρόνια παρουσίας της, έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες του τουρισμού να συναντηθούν με τους συναδέλφους, τους αγοραστές και τους προμηθευτές και να παρουσιάσουν ποικιλία μορφών τουρισμού, όπως οικολογικό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό κ.λ.π
Η Διεθνής τουριστική έκθεση IMTM διέθετε εκθέτες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε πτυχή της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ – εισερχόμενο τουρισμό, τον εσωτερικό τουρισμό και εξερχόμενου τουρισμού, μαζί με ένα σημαντικό αριθμό εκθετών από το εξωτερικό.
Οι πρόσφατες προσπάθειες των υπουργών Τουρισμού των δύο χωρών, με την δημιουργία ρεύματος επισκεπτών προς την Ελλάδα και το Ισραήλ, μέσω κοινών τουριστικών πακέτων, προσπαθούν να πείσουν τους Ισραηλινούς ότι η νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ελλάδα είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή επιλογή.
Ήδη από το 2009, 30.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα, το 2010 ο αριθμός πολλαπλασιάστηκε κι έφτασε τους 260.000, ενώ το 2011 οι Ισραηλινοί τουρίστες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα ήταν πάνω από 400.000.
Μαζί με το δεδομένο ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή και φιλόξενο προορισμό για τους Ισραηλίτες, σημαντικό ρόλο παίζουν στη σφυρηλάτηση των σχέσεων, η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Οι Ισραηλινοί θαυμάζουν τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική μουσική.
Έλληνες και Ισραηλινοί λογοτέχνες ανταλλάσσουν επισκέψεις ενώ ακαδημαϊκοί ερευνητές ξεκίνησαν τη συνεργασία σε κοινά projects και ήδη επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ συνεργάζονται με Έλληνες συναδέλφους τους από τα αντίστοιχα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του έργου γινόταν προβολή της ψηφιακής πλατφόρμας (www.tpnm.eu και www.corale.eu) η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου ΤΡΝΜ, αποτελεί πάντα σημαντικό εργαλείο προκειμένου για την ανάδειξη του κοινού τουριστικού προϊόντος της διασυνοριακής περιοχής που αποτελείται από την Κέρκυρα, την Περιφέρεια της Ηπείρου, την Αλβανία και την Περιφέρεια της Αυλώνας, αφού φιλοξενεί όλες τις τουριστικές πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω περιοχές.
Μεγάλου ενδιαφέροντος έτυχε επίσης και η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων που προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο των εταίρων, καθώς και η ενημέρωση για τουριστικές παροχές, κατόπιν της πρόσκλησης του Δήμου Κέρκυρας για συμμετοχή επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού με διαφημιστικό και άλλο υλικό στην εν λόγο έκθεση.
Τελευταία σχόλια