Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του συνδυασμού:
Η παράταξή μας εκπροσωπήθηκε από τους τομεάρχες προγράμματος και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τις κ. Άννα Γκιόκα πολιτικό μηχανικό, τομεάρχη Έργων, Άντζελα Κροκίδη εκπαιδευτικό, τομεάρχη Παιδείας και τον κ. Κώστα Κιτσάκη μηχανολόγο, τομέαρχη Προγραμματισμού.
Στη συνάντηση – σύσκεψη που είχε σαν αντικείμενο την ενημέρωση του ΔΣ του συλλόγου για τις προγραμματικές θέσεις των παρατάξεων σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τις προθέσεις τους αναφορικά με τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Τεμπλονίου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και άλλων δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων.
Οι εκπρόσωποι της παράταξής μας “ΚΕΡΚΥΡΑ 2020” παρουσίασαν τη θέση μας όπως αυτή αποτυπώνεται στο στρατηγικό μας σχεδιασμό και συγκεκριμένα αφορά τη δέσμευσή μας για κατάργηση της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει δρομολογήσει η παρούσα δημοτική αρχή για την ολοκληρωμένη διαχείριση και την εισαγωγή της μεθόδου της κομποστοποίησης την οποία θεωρούμε παρωχημένη και την αντικατάστασή της παράλληλα με την έγκριση του νέου χωροταξικού σχεδίου για τα Ιόνια και την Κέρκυρα, που αναμένεται εντός του έτους και αφορά στην εισαγωγή νέων μεθόδων θερμικής επεξεργασίας που λειτουργούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και που θα επιτρέπονται πλέον με το νέο χωροταξικό σχέδιο που διευθετεί και τον καθορισμό των χρήσεων γης και των οχλουσών χρήσεων που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της Κέρκυρας.
Η “ΚΕΡΚΥΡΑ 2020” γνωρίζει άριστα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Τεμπλονίου από την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση συνολικά της περιοχής και η παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων στους κατοίκους ως την ελάχιστη έμπρακτη συμπαράσταση για την μέχρι σήμερα περιθωριοποίησή τους.
Η θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων την τελευταία δεκαετία παρουσίασε άλματα τεχνολογικά και είναι μέθοδος που εφαρμόζεται ακόμα και μέσα στα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων (βλ www.eedsa.gr), έχει μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος, μηδενική υπολειματικότητα, άρα δεν χρειάζεται ΧΥΤΥ, παράγει βιοαέριο που καίγεται και παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα και βιοκαύσιμο κι εγκαθίσταται σε εκτάσεις μερικών στρεμμάτων.
Το μοντέλο χρηματοδότησης είναι με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και της μακροχρόνιας παραχώρησης, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ ο Δήμος, αντίθετα θα έχει και κέρδη, ενώ παράλληλα δεν έχει και οπτική επιβάρυνση για το περιβάλλον και τη φύση της περιοχής του Τεμπλονίου.
Τελευταία σχόλια