Το κείμενο του κ. Ραιδεστινού
Εννιά μέρες ήταν αποκλεισμένα τα Διαπόντια νησιά. Εννιά μέρες που θυμίζουν άλλες εποχές απομόνωσης για τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι επιμένουν, σε πείσμα των καιρών και της κρατικής εγκατάλειψης, να θέλουν να μείνουν στο νησί τους.
Παρά το ότι οι βλάβες των σκαφών αποκαταστάθηκαν, οι Οθωνοί κινδυνεύουν και πάλι με αποκλεισμό. Αυτή τη φορά ο αποκλεισμός δεν οφείλεται σε βλάβες αλλά στη σχεδόν διαλυμένη κρατική μηχανή, την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει στα απλά, αλλά και την άρνηση του οχηματαγωγού καραβιού της γραμμής να προσεγγίσει το ημιτελές νέο λιμάνι στο Αυλάκι.
Το λιμάνι στο Αυλάκι ακολούθησε και αυτό το δρόμο των κακοσχεδιασμένων, άστοχων και αναποτελεσματικών έργων που ταλαιπωρούν όλο το Δήμο της Κέρκυρας. Ο ανατολικός καιρός το κάνει επικίνδυνο στην πρόσβαση και την παραμονή (έχουν γίνει καταστροφές σε αραγμένα σκάφη) ενώ ακόμα και οι σημαντήρες διαλύθηκαν στις παραλίες ή μετακινήθηκαν, κάνοντας πολλές φορές την πρόσβαση σε αυτό επικίνδυνη. Ήταν ένα μεγάλο έργο που κόστισε ακρετά χρήματα. Αλήθεια, ποιος θα λογοδοτήσει κάποιος για την αναποτελεσματικότητα του έργου;
Το υπάρχον λιμάνι στην Άμμο «χώνει» αυτό τον καιρό με άμμο και γίνεται επικίνδυνο στα σκάφη που προσεγγίζουν. Ο κίνδυνος να κολλήσουν στην άμμο το «Αλέξανδρος» και τον «Πήγασος» είναι μεγάλος και το νησί κινδυνεύει με μόνιμο αποκλεισμό.
Το «Αλέξανδρος», το μόνο που μεταφέρει αυτοκίνητα, αρνείται να προσεγγίσει το Αυλάκι.
Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να παρέμβει άμεσα. Για την απομάκρυνση της άμμου από το λιμάνι, για την πίεση ολοκλήρωσης της συμπληρωματικής νέας μελέτης για το λιμάνι στο Αυλάκι. Μπορεί επίσης να συμβάλλει, μαζί με τους φορείς του νησιού, σε ένα δημιουργικό διάλογο με τους πλοιοκτήτες για την καλύτερη και προς όφελος του νησιού αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ζητώ από εσάς κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου να το θέσετε σαν θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη «συγκοινωνιακή κάλυψη Οθωνών».
Τελευταία σχόλια