Η Λαϊκή Συσπείρωση του Μπ. Χαραλάμπους, ο Κερκυραίων Δήμος της Μ. Υδραίου και ο Κέρκυρα Να Ζεις του Γ. Τρεπεκλή έχασαν από δύο υποψηφίους ενώ έναν υποψήφιο έχασε η Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση του Κ. Νικολούζου.
Αναλυτικά οι «απώλειες»
- Η υποψήφια σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Μοραΐτικων του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», Ανδριάνα Κοσμά, με δήλωσή της την ίδια ημέρα της κατάθεσης των συνδυασμών παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά της.
- Ο υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Βιρού επίσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλίας Διονύσιος Μπελέρης παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του
- Η υποψήφια σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Μπενιτσών του συνδυασμού «ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ», Αναστασία Λιτσαρδοπούλου δήλωσε παραίτηση στις 29 του Απριλίου
- Ο υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Αγίου Νικολάου του ίδιου συνδυασμού, Διονύσιος Βάγιας, παραιτήθηκε επίσης την ίδια ημέρα από την υποψηφιότητά του
- Ο υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Εβροπούλων του συνδυασμού «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ», Γεώργιος Τόμπρος παραιτήθηκε στις 28 Απριλίου από την υποψηφιότητά του
- Η υποψήφια σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Εβροπούλων του ίδιου συνδυασμού, Ευγενία Περατικού, παραιτήθηκε επίσης την ίδια ημέρα
- Ο υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Καναλίων επίσης του συνδυασμού Υδραίου, Βασίλειος Πανάρετος παραιτήθηκε στις 2 Μαΐου από την υποψηφιότητά του
- Ο υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Κερκυραίων του συνδυασμού «ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», Σπυρίδων Μαζαράκης, με δήλωσή του στις 3 Μαΐου παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του.
Μερικές αντικαταστάσεις
Η κ. Υδραίου αντικατέστησε την παραιτηθείσα υποψήφια της τοπικής κοινότητας Εβροπούλων με την Αγγελική Τόμπρου του Γεωργίου.
Ο Γ. Τρεπεκλής αντικατέστησε την παραιτηθείσα της τοπικής κοινότητας Μπενιτσών με τον Σπυρίδωνα Αδάμο του Χαραλάμπους. Αντίθετα, η επιχείρηση αντικατάστασης του κ. Βάγια με τον Σπυρίδωνα Κοσκινά ως υποψήφιο της τοπικής κοινότητας Βάτου δεν έγινε δεκτή επειδή κατατέθηκε μετά την παρέλευση της προβλεπόμενης προθεσμίας (12η βραδινή της 27.04.2014).
Λάθος πιστοποιητικό δημοτολογίου για υποψήφια του Τρεπεκλή!
Η υποψήφια σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Περιβολίου του συνδυασμού «ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ
ΖΕΙΣ», Χριστίνα-Αντωνία Μίαρη του Γεωργίου δεν ανακηρύσσεται υποψήφια, λόγω μη προσκομιδής πιστοποιητικού εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου Κέρκυρας, όπου είναι υποψήφια. Η υποψήφια κατέθεσε λάθος πιστοποιητικό (άλλης δημότη) και, όταν εντοπίστηκε το λάθος κατατέθηκε μεν το σωστό αλλά εκπρόθεσμα (μετά τις 27/4).
Τον είχαν βάλει στην ηλεκτρονική αλλά… τον ξέχασαν στη γραπτή δήλωση
Επίσης, αν και κατατέθηκαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά του υποψηφίου του συνδυασμού Τρεπεκλή Ιωάννη Κατέχη του Νικολάου, το όνομά του δεν συμπεριλαμβανόταν στη γραπτή δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού και έτσι, δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος.
Τα στελέχη του κ. Τρεπεκλή είχαν συμπεριλάβει το όνομα του κ. Κατέχη στην ηλεκτρονική δήλωση αλλά όχι στην τυπωμένη, με αποτέλεσμα να απορριφθεί σχετική ένσταση του συνδυασμού επειδή η νομοθεσία προβλέπει ότι η ηλεκτρονική μορφή δήλωση κατάρτισης δεν λαμβάνεται υπ΄ όψιν από το νόμο, αλλά μόνο η γραπτή.
Τελευταία σχόλια