Επίσης, ο κ. Σπύρου, έκανε λόγο για τη δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στο πλαίσιο συμμετοχής της στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίου, τονίζοντας ότι και το Συνέδριο αυτό, με τις διεθνείς συμμετοχές ανοίγει δρόμους για συνεργασίες με χώρες του εξωτερικού και καθιστά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μια εξωστρεφή οντότητα.
«Με ιδιαίτερη χαρά», είπε ο Περιφερειάρχης, «υποδέχομαι στη φιλόξενη Περιφέρειά μας και στην έδρα της, στην Κέρκυρα, τους σημαντικούς – ομιλήτριες και ομιλητές – του Πανιόνιου Συνεδρίου, που συμπίπτει με την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχα την τιμή να υπηρετήσω το θεσμό σε μια νησιωτική Περιφέρεια για την οποία πάλεψα να συνδέσω και πολιτιστικά, με ανταλλαγές και με τη συνδιοργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, γιατί είναι γνωστό ότι η ταυτότητα της Περιφέρειάς μας ορίζεται, κυρίως, από τον ιδιότυπο Επτανησιακό Πολιτισμό.
Είμαι σίγουρος ότι οι εξαίρετοι προσκεκλημένες και προσκεκλημένοι, σύνεδροι, θα ρίξουν με τις εισηγήσεις τους άπλετο φως στα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του παρελθόντος και θα αποκομίσουμε γνώσεις για την ιστορία του τόπου μας.
Θέλω να συγχαρώ την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθώς και την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, για την οργάνωση αυτού του Συνεδρίου και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που το συνοδεύουν, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι σύμμαχος των προσπαθειών σας όχι μόνο να διατηρείτε αλλά και να προάγετε το επτανησιακό πολιτισμό μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι συνδιοργανωτής του Συνεδρίου.
Ο χαιρετισμός Άνθη
Η ανεξάρτητη κίνηση για τις περιφερειακές εκλογές «ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ» χαιρετά το 10ο Πανιòνιο Συνέδριο και πιστεύει ότι στους δύσκολους χρόνους που περνά η πατρίδα μας, η συνδρομή του στο ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι των επτανησίων συμπολιτών μας είναι σημαντική για το αύριο του τόπου μας.
Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι η τοπική ιστορία σταματά ή περιθωριοποιείτε από τα σημαντικότερα ή μεγάλα γεγονότα. Η μνήμη όμως είτε μέσα από τις προσλαμβάνουσες αναλύσεις είτε από την ατομική ή συλλογική καταγραφή, μπορεί να γίνει κίνητρο αποφυγής λαθών για το μέλλον. Το 10ο Πανιòνιο Συνέδριο που φέτος γιορτάζει και τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, μπορεί στην πορεία του να καυχάται αν μη τι άλλο , για την προσφορά του στην ιστορική καταγραφή και διάσωση αυτής της μνήμης .
Η «ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ» θεωρεί ότι η έκφραση της ομοψυχίας των επτανησίων πολιτών, συμπορεύεται ακριβώς με τους σκοπούς του συνεδρίου και χαιρετά την οργανωτική επιτροπή, όλους τους συνέδρους και ομιλητές.
Προσδοκούμε, πιστεύουμε όλοι μας στις διδαχές του κοινού ιστορικού παρελθόντος , όχι μόνο ως καταγραφή, αλλά ως ζωντανής ύπαρξης στην καθημερινότητά μας, που θα διαμορφώνει τη ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ για την συνέχιση και την ανάπτυξη των Ιονίων νήσων.
Τελευταία σχόλια