Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γραφείου του ΕΟΤ Βελγίου σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών.
Οι παραγωγοί της Κέρκυρας, καθώς και οι κερκυραϊκές επιχειρήσεις, στήριξαν την πρωτοβουλία του Δήμου και έστειλαν προϊόντα στις Βρυξέλες, ενώ σημαντική ήταν η διάθεση για συνεργασία με τον Δήμο για την επιτυχή υλοποίησης της εκδήλωσης:
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έγινε επίσημη παρουσίαση της Κέρκυρας στο Press Club των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, με συμμετέχοντες διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επαγγελματικό workshop για την προώθηση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αμβέρσα στις 3/4/2014.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός της προώθησης τοπικών προϊόντων, με παράλληλη προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε δημοσιογράφους και φορείς που εξειδικεύονται στον γαστρονομικό τουρισμό.
«Η εντύπωση που αφήσαμε ήταν άριστη και η συμμετοχή μας απόλυτα επιτυχημένη. Οι παραγωγοί μας παρουσίασαν τα προϊόντα τους που είναι ποιοτικά και πρωτότυπα και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το μέλι, το κρασί, η μπύρα μας, το κουμ κουατ, η τσιτσιμπύρα παρουσιάστηκαν στο κοινό και καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον όλων. Το «καλάθι της Λευκίμμης» για παράδειγμα έδειξε σε όλους ότι η Κέρκυρα συνολικά αλλά και κάθε ξεχωριστό μέρος της έχουν πληθώρα προϊόντων, που μπορεί κανείς να γευτεί και να προμηθευτεί σε μια επίσκεψή του στο νησί μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος ενημέρωσε ότι παρόμοια προσπάθεια θα γίνει και στην Αμβέρσα.
Ο Δήμαρχος στη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Διευθύντρια του ΕΟΤ «ΒENELUX”, κυρία Ελένη Σκαρβέλλη, στη διάρκεια της οποίας, προγραμματίστηκε η αποστολή Βέλγων, αλλά και Ολλανδών δημοσιογράφων στην Κέρκυρα με στόχο την προβολή της περιοχής μας στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Συνάντηση επίσης πραγματοποίησε και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κ.Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, τον εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας, κύριο Παντελή Γκάσιο και τον Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων της Aegean, κύριο Marc Vanhaverbeke, όπου και αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας.
Με την παρουσία της επίσης τίμησε το περίπτερο της Κέρκυρας η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Ρόδη Κράτσα η οποία σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προέβαλλε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.
Τελευταία σχόλια