Η ανακοίνωση
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!
Δεκέμβρης 2008 – Δεκέμβρης 2014. Έξι χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και το κράτος εξακολουθεί να δολοφονεί. Λιτότητα, αναλγησία, υπεροψία, αυταρχισμός, καταστολή, κοινωνικός ρατσισμός και αποκλεισμός, φασισμός, είναι τα συστατικά πολιτικής της κυβέρνησης, μιας πολιτικής που εξοντώνει κυριολεκτικά τόσο τους νέους, όσο και τους μεγαλύτερους της χώρας αυτής. Το αντιδημοκρατικό αυτό πολιτικό σύστημα ως γνήσιος υπερασπιστής της κυρίαρχης μεγαλοαστικής τάξης, εν έτη 2014 καταπατά όλο και περισσότερο ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, κάνει κουρέλι το Σύνταγμα, ξεπουλά τον τόπο, χρησιμοποιεί τον νόμο μόνο όπου εξυπηρετείται το ίδιο και προσπαθεί να υποτάξει το λαϊκό κίνημα με χημικά, ξυλοδαρμούς, καταστολή, φυλακές τύπου Γ, κατασκευασμένα στοιχεία, δίκες παρωδίες, βασανισμούς κρατουμένων.
Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ο φίλος που ξεψύχησε στα χέρια του, ο 15χρονος επίσης τότε Νίκος Ρωμανός –που κοινά ομολογουμένως υπήρξε το δεύτερο θύμα αυτής της υπόθεσης, βρίσκεται στην 27η ημέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας από τη φυλακή όπου βρίσκεται, την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται από τον νόμο. Πλήθος κόσμου, γιατροί, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, σύλλογοι, δημοτικά συμβούλια αλλά και χιλιάδες μεμονωμένοι πολίτες έχουν συμπαραταχθεί πλάι του με υπογραφές, ψηφίσματα και καταλήψεις ζητώντας από την Πολιτεία να δώσει στον 20χρονο σήμερα Νίκο Ρωμανό αυτό που δικαιούται: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, το παράθυρο στην κοινωνία, την ελπίδα στην κοινωνική του επανένταξη.
Καλούμε τον υπουργό και την κυβέρνηση συνολικά, να συνετιστούν έστω και τώρα, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά και τη λαϊκή βούληση και να υποχωρήσουν μπροστά στο αίτημα για δικαιοσύνη. Αν δεν το κάνουν, αν επιμείνουν στον αυταρχισμό τους, θα είναι υπόλογοι. Και θα πρέπει να προετοιμάζονται για να αναλάβουν τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών τους. Έστω και τώρα ας συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να υποχωρήσουν και να δώσουν την εκπαιδευτική άδεια στον Ν. Ρωμανό. Πριν να είναι αργά.
Τελευταία σχόλια