Τιμή εισιτηρίων: 15€ και 10€ φοιτητικό
Η παράσταση την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Χατζής είναι βασισμένη σε δύο συγκλονιστικά έργα της Λούλας Αναγνωστάκη. Συμμετέχουν οι Αλίκη Στενού και Bertrand Moreau.
«Ακούστε με καλά… Εσείς απ’ όλα τα μέρη του κόσμου… δέκα χρόνια για το τίποτα… εγώ δεν θέλω να είμαι μέσος όρος… τίποτα από ότι έχουν αυτοί δεν με συγκινεί…εγώ… κάνω τη δική μου επανάσταση… η ψαλίδα ανοίγει… οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι… με παράτησαν αβοήθητη…με ανάγκασαν να διαλέξω ανάμεσα σε δυο παιδιά… Πειράζει που μιλάω για τα προσωπικά μου;»
Τρεις γυναίκες. Η Σοφία, η Σοφία Αποστόλου, η Έλσα. Τρεις προσωπικές ιστορίες. Ζωές στοιβαγμένες μέσα σε διαμερίσματα. Το προσωπικό που γίνεται καθολικό. Παρέλαση. Υδρορροές. Θόρυβοι. Τρεις γυναίκες που θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σ’ ένα μέλλον. Εξόριστες, μετέωρες, σ’ ένα πουθενά…
1965 με την τριλογία της Πόλης (“Η διανυκτέρευση”, “Η πόλη”, “Η παρέλαση”), που παρουσίασε σε ενιαία παράσταση στο Θέατρο Τέχνης ο Κάρολος Κουν.
Το Φεβρουάριο του 1967 ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο το τρίπρακτο έργο της “Η συναναστροφή”, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά. Ακολούθησαν: “Αντόνιο ή το Μήνυμα” (1972), “Η νίκη” (1978), “Η κασέτα” (1982), “Ο ήχος του όπλου” (1987), όλα από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Το 1990 ο θίασος Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου παρουσίασε το έργο “Διαμάντια και μπλουζ”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Το 1995 ανέβηκε Το “Ταξίδι μακριά” από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή. Το 1998 το μονόπρακτο “Ο ουρανός κατακόκκινος” από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη και το 2003 το έργο “Σ’ εσάς που με ακούτε” από τη Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.
Τα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη έχουν επίσης παρουσιαστεί από Αθηναϊκούς θιάσους και Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισπανία, ΗΠΑ).
Δημιουργός μιας ιδιαίτερης γραφής, η Λούλα Αναγνωστάκη αποτύπωσε στα έργα της το εσωτερικό τοπίο του σύγχρονου Έλληνα και τις μεταβολές του υπό την επίδραση της Ιστορίας. Πραγματεύτηκε τα σημαντικότερα θέματα της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας, όπως το τραύμα, η ενοχή, η μοναξιά, η ήττα. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της νεοελληνικής κοινωνίας και μετά τη μεταπολίτευση, πραγματεύεται τον εγκλωβισμό των ανθρώπων και των κοινωνιών, τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου, τη μοναξιά, την έλλειψη επικοινωνίας και το αίσθημα ασφυξίας του ατόμου. Βαδίζει το δικό της δημιουργικό, μοναχικό δρόμο, επενδύοντας ιδιαιτέρως στη μουσική διάσταση του λόγου της, που ενισχύει τη δραματικότητα και την εμβέλειά του.
Παντρεμένη με το συγγραφέα και καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά και μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.
Η Λυδία Κονιόρδου γεννήθηκε στα Εξάρχεια, μεγάλωσε στην Κηφισιά, όπου και διαμένει. Στα Εξάρχεια έζησε στα πρώτα δέκα επαγγελματικά της χρόνια σαν ηθοποιός. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με παράλληλες σπουδές στη μουσική και στη Γερμανική Γλώσσα.
Για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την πολιτιστική αποκέντρωση και το θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα, διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ, [Λάρισα, Βόλος, Πάτρα]. Εργάζεται σαν επαγγελματίας ηθοποιός και σκηνοθέτης αδιάλειπτα από το 1977. Εχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα ρεπερτορίου, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Νέα Σκηνή Λ. Βογιατζή, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Λυρική Σκηνή, θέατρο του Chatelet, κ.α. Διακρίθηκε με βραβεία για την εργασία της πάνω στο Αρχαίο Δράμα, για την Φόνισσα του Αλ. Παπαδιαμάντη και για την σκηνοθεσία της στον ‘ Ίωνα ’ του Ευριπίδη με το Εθνικό Θέατρο.
Διδάσκει από το 1985 νέους ηθοποιούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε τμήματα θεατρολογίας στο ΑΠΘ και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο N.Y.U , στο πανεπιστήμιο του Bighampton N.Y και της Οξφόρδης, στο Μουσείο Γκέττυ, όπως και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευρσης σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Από το 1995 κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος ‘ΔΕΣΜΟΙ’,με τη μορφή άμισθης εθελοντικής προσφοράς.Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ την περίοδο 2010-2011 από όπου παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας για την εφαρμογή της εφεδρείας χωρίς αξιολόγηση.
Υπηρετεί τον εθελοντισμό, στηρίζοντας τις εργασίες των εθελοντών Δάσους Συγγρού, το ΚΕΘΕΑ γυναικών, τις δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Γεωρ
γίου Νηλείας , κλπ. Υπήρξε μέλος της ομάδας βόλεϋ γυναικών ΖΑΟΝ και μέλος της Εθνικής ομάδας βόλεϋ.
Από τα φοιτητικά της χρόνια παραμένει ενεργός πολίτης, συμμετέχει σε δράσεις που υπηρετούν το κοινό καλό και είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων.
Τελευταία σχόλια