Στο σχετικό κείμενο τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν πως:
Νέο πλήγμα για τη Κέρκυρα, που αναμφισβήτητα (και στατιστικά) είναι μία από τις ναυαρχίδες του τουρισμού της Ελλάδας.
Με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά και Βενιζέλου, της κλείνουν τον ΕΟΤ Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων και το μεταφέρουν στην… Πάτρα! Κλείνουν μία Διεύθυνση και την μετατρέπουν σε… γραφειάκι στήριξης!
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει το Ιόνιο υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του, σπεύδει και πάλι για δεύτερη φορά, να υποβάλει Ερώτηση για το θέμα της κατάργησης ΠΥΤ Κέρκυρας και μεταφοράς της έδρας στην Πάτρα, υπογραμμίζοντας ότι η αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, δεν υπακούει σε κανένα λογικό κριτήριο!
«Πώς είναι δυνατόν να καταργείται μια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία αντιστοιχεί το 30% των υποθέσεων που διαχειρίζονται οι ΠΥΤ σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ; Γιατί τα Ιόνια Νησιά μένουν χωρίς ΠΥΤ, όταν πανελλαδικά είναι η 4η Περιφέρεια σε διανυκτερεύσεις και η 3η σε τουριστικά έσοδα;(!)» ερωτά ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ την αρμόδια Υπουργό.
Το Κείμενο της Ερώτησης του Τέρενς Κουίκ
Κα Υπουργέ,
Για άλλη μια φορά η Κέρκυρα και το κύρος της ανάμεσα στις ανταγωνίστριες Τουριστικές αγορές, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, δέχεται ένα συντριπτικό πλήγμα με την υποβάθμιση της Δ/νσης του Ε.Ο.Τ. σε Γραφείο στήριξης Τουρισμού και μεταφορά της έδρας της Δ/νσης στην Πάτρα.
Σύμφωνα και με ενημέρωση που μου κοινοποιήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον Περιφερειάρχη ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννη Ζήκο, πρόκειται για μια λίαν κρίσιμη για την κερκυραϊκή Τουριστική οικονομία δημόσια λειτουργία, της οποίας η μεταφορά στην Πάτρα κρίνεται ως παράλογη και απαράδεκτη.
Την ίδια τύχη είχαν επιφυλάξει και για την Ρόδο, όμως, ώ του θαύματος, μετά από εντονότατες πιέσεις του πολιτικού, αυτοδιοικητικού και επαγγελματικού κόσμου και των φορέων, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που δόθηκε για διαβούλευση, η Ρόδος όχι μόνο παραμένει έδρα της Δ/νσης Τουρισμού Δωδεκανήσου, αλλά επεκτείνει τις αρμοδιότητες της σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Η μία από τις αναμφισβήτητες ναυαρχίδες του Ελληνικού τουρισμού, η Κέρκυρα, γίνεται πλέον καϊκάκι για τοπικές τουριστικές εκδρομές και οι πολιτικοί ταγοί της Κέρκυρας και του Ιονίου, για άλλη μια φορά θα
σιωπήσουν;
Τι δικαιολογία θα βρουν άραγε για να πείσουν τον Κερκυραϊκό λαό ότι αυτοί προσπάθησαν, αλλά το ανάλγητο Αθηνοκεντρικό κράτος άλλα αποφάσισε;
Οι Ροδίτες πως τα κατάφεραν; Έχουν μπάρμπα στη Κορώνη ή πάλεψαν και έπεισαν ότι ήταν λάθος η μεταφορά της τουριστικής έδρας του Αιγαίου στον Πειραιά;
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε όπως οι σιωπούντες φιλοκυβερνητικοί Βουλευτές του νησιού. Θα αντιδρούμε, θα καταγγέλουμε και θα αγωνιζόμαστε για όσα αξίζουν στην Κέρκυρα,
Αλλά Γ ια να δούμε τι λένε οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας Περιφερειακής κατανομής της ετήσιας τουριστικής δαπάνης που διενήργησε η TNS ICAP- QUANTOS για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και αφορά μόνο Ξενοδοχεία:
Τα Ιόνια Νησιά με 4.400.033 διανυκτερεύσεις έρχονται στην 4η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Ακόμα και το αυτονόητο που προκύπτει από καθαρά στατιστικά στοιχεία και την στιγμή που η κυβέρνηση κόπτεται για την λεγόμενη βιομηχανία του Τουρισμού και την τουριστική ανάπτυξη, υποβαθμίζει την δημόσια λειτουργία και κάνει παρέμβαση στον τουρισμό στην 4η κατά σειρά Τουριστική περιφέρεια, η οποία φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες παρά το μικρό σχετικά γεωγραφικό της μέγεθος.
Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ΑΜΕΣΑ, ώστε να αποφευχθεί αυτή η υποβάθμιση και να μην μεταφερθεί η Δ/νση του Ε.Ο.Τ. στην Πάτρα;
2. Πώς είναι δυνατόν να καταργείται μια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία αντιστοιχεί το 30% των υποθέσεων που διαχειρίζονται οι ΠΥΤ σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ; Γιατί τα Ιόνια Νησιά μένουν χωρίς ΠΥΤ, όταν πανελλαδικά είναι η 4η Περιφέρεια σε διανυκτερεύσεις και η 3η σε τουριστικά έσοδα; (!)
3. Μια τέτοια πρόταση δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα Διοίκησης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΠΥΤ, π.χ. έλλειψη προσωπικού, νομοθετική ασάφεια και πολυνομία. Γ
ιατί δεν κάνετε κάτι γιʼ αυτά, αντί να σχεδιάζετε την τουριστική συρρίκνωση της Κέρκυρας;
Τελευταία σχόλια