, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.Στην ίδια απόφαση, μεταβιβάζονται οικόπεδο 28 στρεμμάτων στα Γουβιά, 1788 στρεμμάτων στον Ίσσο και 92 στρεμμάτων στον Άγιο Ελευθέριο.
Με το Καστέλο να αποτελεί το σημαντικότερο προς πώληση ακίνητο από το ΤΑΙΠΕΔ (όπως εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε αποκαλύψει το CorfuPress.com), στο ΦΕΚ γίνεται λόγος για… αγροτεμάχιο.
Μεταξύ Λίμνης Κορισσίων και προστατευόμενου κεδροδάσους
Ωστόσο, αν και τα τοπογραφικά διαγράμματα για τον Ίσσο και τον Αγ. Ελευθέριο δεν έχουν συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ αλλά η μεταβίβαση αποτελεί απλώς έναν τίτλο σε μία λίστα, για την πρώτη τουλάχιστον περίπτωση οι εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων κάνουν λόγο για επιχείρηση ξεπουλήματος της έκτασης πάνω από τη Λίμνη Κορισσίων, στα όρια του (προστατευόμενου) κεδροδάσους της περιοχής που εκτείνεται μέχρι τα όρια της παραλίας του Ίσσου.
Πρόκειται, καθώς φαίνεται, για την περίφημη έκταση – φιλέτο που εδώ και αρκετά χρόνια είχε αποτελέσει πεδίο διεκδίκησης ιδιωτικών συμφερόντων για την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και γκολφ, εκποίηση που τότε με παρεμβάσεις παραγόντων της Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής αλλά και λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, είχε ακυρωθεί.
Το φιλέτο στα Γουβιά
Το ακίνητο στα Γουβιά, είναι έκταση 28 στρεμμάτων μπροστά από το ξενοδοχείο Corcyra Golf. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ και το επικαιροποιημένο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο δείχνει και την ακριβή τοποθεσία του εν λόγω ακινήτου, το οποίο είναι παραθαλάσσιο και σε εξόχως τουριστική περιοχή – ένα ακόμα φιλέτο.
Τι γράφει το ΦΕΚ
Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης: «Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, αγροτεμάχιο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής Α.Β.Κ. 268, κείμενο στη περιοχή «Κάτω Κορακιάνα» του δήμου Κερκύρας και σε απόσταση 13 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας, έκτασης 83.844,00 τ.μ., όπως το ακίνητο εμφανίζεται στο Κτηματολογικό Διάγραμμα και το Κτηματολογικό Φύλλο με αριθμό ΚΑΕΚ 240520103005/0/0 του Κτηματολογικού Γραφείου Επιλιμνίων. Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με το υπ’ αριθμ. 383139/7230/5.11.1952 παραχωρητήριο του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Διεύθυνση Δ.Λ.) που εξεδόθη δυνάμει της διατάξεως του άρθρου Α.Ν. 1530/1950 σε συνδυασμό με τις διατάξεις».
Όσον αφορά τα Γουβιά, στο ΦΕΚ αναγράφονται ως περιγραφή του ακινήτου τα εξής: «Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο εκτάσεως περίπου 28.000 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και 17396 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) παρακολουθήματα αυτού, στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στη θέση Γουβιά του Δήμου Κέρκυρας, το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», όπως το ακίνητο αυτό εμφαίνεται και απεικονίζεται στο από 14.10.1968 Τοπογραφικό Διάγραμμα των Πολιτικού Μηχανικού Αλέξανδρου Μαρτζούκου που αντίτυπό του δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με την παρούσα απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Στα υπόλοιπα Ιόνια, πωλούνται τρία ακίνητα στη Λευκάδα, ένα στην Κεφαλονιά και δύο στη Ζάκυνθο.
Τελευταία σχόλια