Η «Ώρα της Γης» δίνει πάλι φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.
Η συμμετοχή των πολιτών, των Δήμων και των κοινοτήτων της Ελλάδας στην «Ώρα της Γης» μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο, για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.
Ο Δήμος Κέρκυρας αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για πέμπτη χρονιά, με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να δηλώσουν παρόντες σ΄ αυτή την προσπάθεια δίνοντας «ραντεβού» με την «Ώρα της Γης» το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά, πως η χώρα μας μπορεί να αγωνιστεί αποτελεσματικά ενάντια στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Συσκότιση κτιρίων και χαρακτηριστικών σημεία της πόλης για μια ώρα των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου: Σάββατο 23 Μαρτίου 2013. 20.30 έως τις 21.30.
Α) στο δημοτικό φωτισμό:
1) της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ των:
οδός Καποδιστρίου, οδός Αγ. Σπυριδώνα, Καμπιέλο, Ψαράδικα,
Πόρτα – Ρεμούντα,
2) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου του Λιστόν,
3) στον ανθόκηπο Μποσκέτο
4) τις οδούς Λεωφ. Αλεξάνδρας και Ελευθερίου Βενιζέλου (παραλιακή
Ανεμόμυλου – Γαρίτσας),
Β) στα δημοτικά κτίρια:
1) Δημαρχείο,
2) Μαράσλειο Μέγαρο,
Γ) στο κτίριο που στεγάζεται η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων (πρώην Νομαρχία),
Δ) το Νέο Φρούριο,
Ε) το Παλαιό Φρούριο και τα Ανάκτορα των Αγ. Γεωργίου και Μιχαήλ (Παλαιά
Ανάκτορα) σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Τελευταία σχόλια