Ένα θέμα που έφερε στην επιφάνεια, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό – αρμόδιο για τη Δημόσια Τηλεόραση, κ. Παντελή Καψή, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας».
Η επιστολή του Περιφερειάρχη
«Μετά από έγγραφο του Αερολιμενάρχη Κέρκυρας, Αντ. Γεωργούση, – το οποίο και σας γνωστοποιώ – θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και άπτεται της αρμοδιότητάς σας», αναφέρει ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας:
«Στην κορυφή του όρους «Παντοκράτωρ», στην Κέρκυρα, βρίσκεται η κεραία της πρώην ΕΡΤ, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται και το φως εμποδίου που λειτουργεί ως σήμανση για τα διερχόμενα αεροσκάφη.
Μέχρι πρότινος τη συντήρηση του φωτισμού στις κεραίες της πρώην ΕΡΤ είχε η Ελληνική Ραδιοφωνία αλλά, επειδή, όπως γνωρίζετε, έπαψε να λειτουργεί, η αναγκαία συντήρηση δεν έχει γίνει.
Θεωρώ ότι είναι μέγιστης προτεραιότητας να γίνει η συντήρηση και η άμεση επισκευή του φωτός εμποδίου, για λόγους ασφαλείας των πτήσεων».
Να επαναλειτουργήσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κέρκυρας και Ζακύνθου
Επίσης, ο κ. Σπύρου, αναφέρεται στην επιστολή και στη διακοπή λειτουργίας των δυο ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, τονίζοντας, εκτός των άλλων, ότι τα αρχεία των δυο σταθμών κινδυνεύουν να καταστραφούν.
Ειδικότερα ο κ. Σπύρου, σημειώνει:
Κύριε Υφυπουργέ,
«Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ και στην απόφαση διακοπής λειτουργίας των δυο ραδιοφωνικών σταθμών που εδρεύουν εντός των ορίων των Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για το Ρ/Σ Κέρκυρας και το Ρ/Σ της Ζακύνθου, που λειτουργούσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα νησιά μας, καλύπτοντας όλα τα τοπικά γεγονότα με επάρκεια, δίνοντας φωνή και αξία στη μεθόρια περιοχή και νησιωτική περιοχή μας.
Η δημιουργία τους και η λειτουργία τους στηρίχτηκε και σε εθνικούς λόγους και επιπλέον ταυτίστηκαν οι δυο σταθμοί με την τοπική κοινωνία, ως προβολείς της τοπικής ιστορίας, της ιδιαίτερης εθνογραφίας και του ιδιότυπου Επτανησιακού Πολιτισμού.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι και στα δυο συγκροτήματα υπάρχει αρχειακός πλούτος από ηχογραφήσεις – ντοκουμέντα ετών που δύσκολα μπορούν να ξαναδημιουργηθούν και σήμερα παραμένουν χωρίς την απαιτούμενη προστασία, αφού κανείς δεν τα παρέλαβε και ουδείς τα αξιολόγησε.
Θα σας παρακαλούσα να επιληφθείτε προσωπικά και των δυο θεμάτων που σας αναφέρω και να δείτε τη διαφορετικότητα της νησιωτικής μας Περιφέρειας».
Τελευταία σχόλια