Η εισήγηση της περιφερειακής συμβούλου Αμαλίας Μακρή αρχικά προέβλεπε την πλήρη στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΦΕΡΕΛΠΙΣ» για τη δημιουργία πλήρους ογκολογικού κέντρου Ιονίων Νήσων, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με το σκεπτικό της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων, που νοσούν οι ίδιοι ή άτομα της οικογενείας τους, αναγκαζόμενοι να μεταβούν στα Γιάννενα, την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.
Το πρόβλημα, φυσικά, είναι γνωστό σε όλους και η κα. Μακρή ζήτησε από το Σώμα εφόσον υπάρχει ένας εθελοντικής βάσης οργανισμός, που είναι και πιστοποιημένος, να βοηθηθεί για ένταξή του σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενημέρωση όλων των κατοίκων των Ιονίων Νήσων για τους σκοπούς και τις προσπάθειές του, με επιπρόσθετο όμως αυστηρό έλεγχο στις όλες διαδικασίες.
Πως, με τι, γιατί;
Παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής του ΦΕΡΕΛΠΙ, γιατρός κ. Χριστοδούλου, ο οποίος πήρε το λόγο σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στους περιφερειακούς συμβούλους την ειδική μορφή του οργανισμού και το όραμα τους για δημιουργία ογκολογικού κέντρου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο.
Εύλογες οι ερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για τους πόρους με τους οποίους θα δημιουργηθεί το κέντρο, την μορφή που θα έχει (ιδιωτική ή δημόσια), το πρόσωπο ή πρόσωπα που θα έχουν τη διαχείριση κ.α.
Ο Θ. Γουλής ζήτησε να μάθει πως ένας ιδιωτικός οργανισμός θα κάνει ογκολογικό κέντρο εντός δημοσίου χώρου (Νοσοκομείο Κέρκυρας), πως αναμένεται να χρηματοδοτηθεί ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν σημεία που χρειάζονται περισσότερη διερεύνηση.
Ο Μάκης Φόρτες ζήτησε να μάθει την ακριβή νομική μορφή ενώ πρότεινε την αναβολή του θέματος για επόμενη συνεδρίαση ώστε να παρουσιαστούν περισσότερα στοιχεία.
Ο αντιπεριφειάρχης κ. Μυλωνάς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο και ξεκάθαρο αίτημα ζητώντας να μάθει που ακριβώς έγκειται η συμπαράσταση που ζητά ο οργανισμός.
Ο Δημήτρης Πουλιέζος τέλος επεσήμανε ότι στα 4 χρόνια που λειτουργεί το σωματείο δεν έχει καταγράψει πρόοδο στις προσδοκίες του και ζήτησε να μάθει με ποιο τρόπο το ογκολογικό κέντρο θα μπορέσει να λειτουργήσει σε περιφερειακό επίπεδο.
Ρελάνς από την Αμαλία
Και ενώ η συζήτηση φαινόταν να οδηγείται σε ναυάγιο, η Αμαλία Μακρή ζήτησε από τους συναδέλφους της να περιοριστούν σε ψήφιση της στήριξης των προσπαθειών του ΦΕΡΕΠΛΙ για τη δημιουργία ογκολογικού κέντρου, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την κατά πλειοψηφία ψήφιση του θέματος.
Προτάσεις κατέθεσαν και ο κ. Φόρτες για αναβολή του θέματος καθώς και ο κ. Γουλής για λειτουργία ογκολογικής κλινικής, στο πλαίσιο του Νοσοκομείο, αποκλειστικά δημόσιας. Και οι δύο προτάσεις μειοψήφησαν.
Τελευταία σχόλια