{source}
<iframe width=”640″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/R70vJSz9TR4?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}
Τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της οδού Ευγ. Βουλγάρεως, μπροστά από την Ανουντσιάτα, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Λιστόν αλλά και έξω από τα πολιτικά γραφεία του Νίκου Δένδια και της Άντζελας Γκερέκου, πριν καταλήξει στο Σαρόκο.
Στη συγκέντρωση βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού υγείας Α. Γεωργιάδη εξαπέλυσαν ο αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Ν. Φαρμάκης, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, πρώην βουλευτής και επί χρόνια χειρούργος του νοσοκομείου Μπ. Χαραλάμπους, η πρόεδρος των φαρμακοποιών Ν. Πανδή, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, ιατροί, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.
Ο Α. Γεωργόπουλος περιέγραψε την κατάσταση του νοσοκομείου Κέρκυρας στα ΜΜΕ της Αθήνας
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας Δ. Βαρνάβας και ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας Αντώνης Γεωργόπουλος παρουσίασαν ανάγλυφα τη δραματική κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία αλλά και ειδικότερα και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας (τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, πλην του Alpha, είτε δεν προέβαλλαν καθόλου το θέμα στα δελτία τους είτε χρησιμοποίησαν μόνο την αντιπαράθεση Βαρνάβα – Γεωργιάδη για το αν ο τελευταίος είναι Χρυσαυγίτης…).
Στη συνέντευξη της ΟΕΝΓΕ η οποία, τουλάχιστον, προβλήθηκε από πολλές ιστοσελίδες, υπογραμμίστηκε ότι πάνω από 10.000 Κερκυραίοι αναγκάζονται να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή της Αθήνας διότι το νοσοκομείο του νησιού αδυνατεί να τους περιθάλψει.
Τα στοιχεία παρουσίασε ο Αντώνης Γεωργόπουλος ο οποίος σκιαγράφησε ως «μαύρη» την εικόνα του νοσοκομείου Κερκύρας: «Ο οργανισμός προβλέπει 830 θέσεις για 300 κλίνες, αλλά εργάζονται 310 άτομα και 70 ιατροί. Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 45 ημέρες, αφού δεν εγκρίνεται το ποσό των 85 χιλιάδων ευρώ για την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Εκτός λειτουργίας εδώ και 3 χρόνια είναι και ο μαγνητικός τομογράφος» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, το μαιευτήριο του νοσοκομείου είναι κλειστό με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε αίθουσα τοκετού ένας απλός θάλαμος, ενώ οι καισαρικές πηγαίνουν σε μια από τις δύο αίθουσες τακτικών χειρουργείων.
Για το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης
Τη δική του εκδοχή έδωσε ο κ. Γεωργόπουλος αναφορικά με το περιστατικό με τους επιθεωρητές υγείας για το οποίο κλήθηκε η Αστυνομία ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ από τον υπουργό Υγείας μετά τις καταγγελίες ότι παρεμποδίστηκαν στο έργο τους οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ.
«Δεν υπήρξε προπηλακισμός στο νοσοκομείο, δεν εμποδίστηκαν οι επιθεωρητές και δεν εγκλωβίστηκαν σε κανένα δωμάτιο», είπε ο κ. Γεωργόπουλος και επικαλέστηκε την έκθεση της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ούτε ο εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ούτε ο εισαγγελέας κάλεσαν την αστυνομία. «Την αστυνομία κάλεσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος “ενημερώθηκε” σχετικά από τον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ κ.Μιχάλη Σαμπατακάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι επιθεωρητές ζητούσαν να μην έρθει αστυνομία στο νοσοκομείο», είπε.
Επίσης, κατήγγειλε ότι η επιθεωρήτρια του ΣΕΥΥΠ έβαλε τα κλάματα όταν ο υπουργός Υγείας της είπε στο τηλέφωνο να συνεχίσει τον έλεγχο για να μην διατάξει την απόλυσή της, και όχι επειδή δήθεν απειλήθηκε η ζωή της από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου.
«Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ είναι διάτρητα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρνάβας καθώς «εκδίδονται κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας, ενώ οι έλεγχοι τους οποίους διενεργεί το Σώμα δεν είναι αξιόπιστοι, αφού οι επιθεωρητές εκτελούν μόνο διατεταγμένη υπηρεσία».
Επιμένει ο Γεωργιάδης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος
Ο Άδωνης Γεωργιάδης, μετά τη συνέντευξη Τύπου της ΟΕΝΓΕ, παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να απαντήσει, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Το πόρισμα της Αστυνομίας αναφέρεται στα γεγονότα από τις 18.20 και μετά, δηλαδή από τη στιγμή που υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας με την εισαγγελέα. Για όλο το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ. Όταν η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί -η εντολή μου είναι να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αλλά δεν παρεμβαίνω σε αυτήν την ανεξάρτητη διοικητική διαδικασία- θα δούμε το πόρισμα. Αν το πόρισμα γράφει ότι υπήρξε παρεμπόδιση του ελέγχου και άρα παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα των Δ.Υ., θα εφαρμοστεί ο Νόμος, άρα αυτοδίκαιη αργία».
Λείπουν 6.000 ιατροί
Ο κ. Βαρνάβας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου περιέγραψε μια τραγική κατάσταση όσον αφορά στο δημόσιο σύστημα υγείας, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Συνολικά, με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς των νοσοκομείων, λείπουν σήμερα περισσότεροι από 6.000 γιατροί, «πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα», τόνισε. Επιπλέον έκανε λόγο για «εθνική αιμοραγία» αναφερόμενος στο τεράστιο κύμα φυγής νέων γιατρών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 7.000 νέοι γιατροί εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.
{source}
<iframe width=”720″ height=”482″ frameborder=”0″ src=”http://files.slidemypics.com/app/js/iframe.html?bg_color=1f1f1f&hash=285466bf66a06f053c7d3d3fa1269339&r=0.8797048199836215″></iframe>
{/source}
Τελευταία σχόλια